Back to Question Center
0

Semalt Nyadiakeun Lengkah-Ku-Lengkah Instruksi Dina Kumaha Ka Ngaleungitkeun Google Analytics Spam

1 answers:

Aya perhatian umum ngeunaan spam lalulintas muncul di Google Analytics. Dina artikel di handap ieu, Max Bell, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, delves kana naon spam lalulintas nujul kana, kumaha eta hartina keur situs anjeun, sarta lampah salah bisa nyandak pikeun ubar masalah.

Google Analytics Spam

Referrer spam nembongan dina "referrals" jeung "Pageview" bagian tina Google Analytics. Ieu gumantung kana jenis spam diarahkeun ka situs anjeun. Aranjeunna teu ngagambarkeun sabenerna kadatangan ku jalma, sarta éta gampang titik sawatara di antarana salaku aranjeunna nganggo URL curiga. Spam nu nembongan dina analytics anjeun bakal nyandak boh tina dua bentuk:

  • Pocong Referrer Spam. The protokol ukur mangrupakeun loophole dina fungsi Google Analytics, anu ngamungkinkeun pamekar na candak aktivitas pamaké nalika offline, atawa dina lingkungan situs anyar. Pamekar bisa, ku kituna, ngirim informasi ka ga langsung tanpa ngabogaan didatangan loka. Janten teu mungkin pikeun meungpeuk nu referrers jurig ngagunakeun file .htaccess sabab teu fisik ngakses loka. The file .htaccess mangrupakeun metoda dipaké pikeun miceun domain husus dipaké pikeun didatangan loka. Hiji cara hadé ngaleupaskeun referrers jurig nyaeta pikeun nyaring éta di Google Analytics meh ngagambarkeun data ti hostnames sah.
  • Mapay rujukan Spam. Éta lolobana karya bot nu didatangan loka, defy aturan nangtukeun handap dina koropak robots.txt, sarta ngeureunkeun nepi di ngalaporkeun Google Analytics salaku bagian tina lalulintas di. bot ieu didatangan loka repetitively dina bentang pondok, anu akibatna ngakibatkeun puncak unrealistic jeung lebak di lalulintas. Pikeun jenis ieu spam, anjeun tiasa nganggo file .htaccess pikeun meungpeuk domain husus nu bot '. Alternatipna, make metoda filter ngaluarkeun sumber rujukan husus ti némbongkeun up dina ngalaporkeun ga.

Naon titik lakukeun ieu?

Titik ngabogaan bot didatangan loka repetitively nyaéta pikeun nunjukkeun up dina ngalaporkeun ka ga. Tujuan utamina nya éta pikeun mibanda domain maranéhna muncul dina daptar referrers. Nalika Tumbu ieu muncul dina laporan, aranjeunna narik nu ngarasa panasaran ngeunaan boga, wanting ningali naha maranéhna mawa jadi loba lalulintas. Langsung maneh klik link, Anjeun ngarekam salaku nganjang dina situs maranéhanana. Ahli mamatahan boga ramatloka teu klik tumbu biasa sakumaha maranéhna ogé bisa meta salaku mediators pikeun virus komputer.

épék ngarugikeun patalimarga spam dina situs a

lalulintas Spam teu gaduh nu loba hiji dampak negatif dina loka Pikeun referrals Pocong, aranjeunna pernah malah ngahontal ramatloka supados bot bakal aya momentarily Sanajan kitu, implikasi profound aya dina laporan statistik. lalulintas Spam bakal awan pandangan a marketer sakumaha ka specifics loka kayaning tren nganjang ngeunaan kualitas eusi, kumaha aranjeunna berinteraksi sareng éta, cara anu pangalusna pikeun kalibet aranjeunna.

lalulintas Spam ogé bakal mangaruhan ongkos mumbul sakumaha maranéhna balik laju mumbul 100%, sahingga katingal leuwih luhur ti eta bisa jadi kanyataanana. Tapi, eta moal mangaruhan ranking Anjeun sakabéh dina kaca hasil teangan saprak Google henteu tumut kana akun salah sahiji rinci Google Analytics sakumaha maranéhna nangtukeun rankings.

Dupi aya kauntungan accrued dina situs ti lalulintas spam?

aya benefit anu lalulintas spam brings ka ramatloka atanapi Analytics sacara umum iwal mun kawas ningali paningkatan exaggerated dina pintonan kaca.

Nyandak leupas tina lalulintas spam

Dimimitian ku nyieun hiji anyar "Témbongkeun" dina Google Analytics pikeun mastikeun yén anjeun teu nyaring sababaraha lalulintas sabenerna. Salawasna boga hiji tempoan aslina meta salaku sumber data atah, sakumaha ogé cadangan bisi hal mana anu salah. Klik tab "Témbongkeun" ti bagian Admin tina profil anjeun. A menu turun-handap ditembongkeun na "nyieun pintonan". Tambahkeun website, hiji zone waktos luyu, tur nyiptakeun lengkep pintonan anyar. Klik "Imah" pikeun milih pintonan hayang nerapkeun filter nu.

Lengkah saterusna nyaeta pikeun ngaidentipikasi nu hostnames anu valid jeung jelema anu henteu. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku cara milih ti daptar nu bisa Anjeun ngakses ti tempoan aslina. Nuturkeun urutan (pamiarsa> Téhnologi> Network> Hostname).

Geus ayeuna waktu nyieun filter anyar pikeun referrals Pocong. Milih pintonan nu nembe dijieun tur pilih "Saringan," dimana a ajakan pikeun nambahkeun nu anyar baris némbongan. Méré filter anyar ngaran, sarta mastikeun yén éta "Adat". Pariksa kotak ka "Di antarana" tur pilih "Hostname" ti menu turun-handap dina "filter Lapang". Ngalebetkeun sagala hostname valid anjeun dina pola filter dipisahkeun ku | tanpa spasi nanaon. The * saméméh domain sagala kedah ngabantu candak subdomains wae dina eta. Klik simpen na kaluar.

Keur referrals Mapay, nyieun hiji filter custom tur pilih "ngaluarkeun". Pilih "Sumber Kampanye" ti "Filter Lapang". The "Filter Pola" kedah ngandung daptar domain spammy pasti.

Tungtungna, aya anu peryogi ngaleupaskeun lalulintas tina bot alus kayaning Google bot saprak kagiatan na dina loka ogé bisa muncul dina lalulintas Analytics. Dina pintonan anyar dijieun, pilih Setélan dimana aya hiji pilihan di handap pikeun nyaring kabéh bot dipikawanoh sarta lancah. Pariksa kotak, sarta anjeun disetel ka balik.

November 29, 2017
Semalt Nyadiakeun Lengkah-Ku-Lengkah Instruksi Dina Kumaha Ka Ngaleungitkeun Google Analytics Spam
Reply