Back to Question Center
0

Semalt Ngajelaskeun Kumaha Ka Ngalawan Botnet Malware

1 answers:

Pamakéan botnets mangrupakeun fenomena rélatif anyar. pamakéan maranéhanana di serangan pikeun sapuluh taun panungtungan geus nyababkeun Karuksakan ongkosna mahal keur korban. Ku alatan éta, aya loba usaha nempatkeun dina mayungan ngalawan botnet malware, atawa shutting aranjeunna handap sakabehna dimana wae mungkin.

Ivan Konovalov, anu Semalt ahli, ngécéskeun yén kecap botnet diwangun ku dua kecap: Bot nu nujul ka komputer virus-kainféksi, sarta Net nu runtuyan jaringan dihijijeun. Ieu mungkin pikeun jalma nu ngamekarkeun tur kadalikeun malware mun beroperasi dina komputer aranjeunna hack kana sacara manual. Éta, ku kituna, hasil mun maké botnets nu ngalakukeun kitu otomatis. malware ngagunakeun jaringan pikeun nyebarkeun ka komputer lianna.

Lamun komputer janten kainféksi ku malware tur janten bagian tina botnet a, hiji ngadalikeun eta bisa ngalakukeun prosés tukang jarak jauh. Kagiatan ieu bisa jadi katingali mun urang maké rubakpita internét handap. Hiji produk anti malware anu cara pangalusna keur ngadeteksi ayana malware. Alternatipna, pamaké tech-savvy bisa kasampak di program ayeuna ngajalankeun atawa dipasang dina sistem.

A botnet nyaéta karya jalma nu mibanda niat jahat. Aranjeunna mibanda sababaraha kagunaan kayaning ngirim spam na maok informasi. The gede jumlah "bot" diilikan hiji urang téh, beuki signifikan karuksakan maranéhna bisa ngabalukarkeun. Contona, dikelompokeun geng kriminal nganggo botnets maok informasi finansial bunuh panipuan, atawa nénjo dina pamaké unsuspecting tur nganggo inpormasi diala illegally mun extort aranjeunna.

The paréntah jeung kontrol server tindakan salaku titik Éntri primér ti mana komputer séjén nyambung ka jaringan. Kanggo sabagéan ageung botnets, upami paréntah jeung kontrol server shuts handap, sakabéh botnet collapses. Aya éntitas tangtu ieu, kumaha ogé. Kahiji mangrupa tempat botnets make komunikasi peer-to-peer na teu boga paréntah jeung kontrol server. Kadua teh botnets nu gaduh leuwih ti hiji paréntah jeung kontrol server lokasina di nagara béda..Éta harder pikeun meungpeuk bot pas pedaran ieu.

The resiko anu sarua yen urang sieun ti program malware ogé dilarapkeun ka botnets. Serangan paling umum anu maok informasi sénsitip, overload server ramatloka kalawan niat bringing aranjeunna handap atawa ngirim spam. Hiji komputer kainféksi nu mangrupa bagian tina botnet a teu milik nu boga. lawan nu jarak jauh ngalir dinya sarta lolobana pikeun kagiatan haram.

Botnets aya anceman ka kadua alat eta perusahaan tur pribadi. Tapi, nu lian perusahaan gaduh protokol kaamanan tur ngawaskeun hadé. Éta mana tanpa nyebutkeun yen aranjeunna gaduh data leuwih sénsitip ngajaga.

Euweuh grup husus nyaeta beuki rentan ti nu sejen. The malware dipaké bisa nyandak bentuk béda gumantung kana grup target dimaksudkeun.

Conficker teh botnet pangbadagna ayeuna dina catetan sakumaha eta geus dipikawanoh nginféksi komputer kacida gancangna. Sanajan kitu, pamekar pernah ngagaduhan ngagunakeun eta alatan dina ngaronjat perhatian sarta scrutiny eta katarik ti komunitas panalungtikan. Batur kaasup Storm na TDSS.

ESET anyar kapanggih botnet di panalungtikan maranéhanana kana Operasi Windigo. Ieu kungsi kainfeksi leuwih 25,000 server. tujuanana ieu alihan eusi jahat ka komputer pamaké ', maok Kapercayaan, sarta ngirim talatah spam mun kontak dina komputer eta.

Euweuh sistem operasi tunggal geus aman tina serangan ku software jahat. Rahayat ngagunakeun alat Mac mangrupakeun rada wawuh jeung malware Flashback.

Nyegah Ngalawan Botnets

  • Hiji program anti malware mangrupakeun tempat pikeun ngamimitian nalika combating botnets. Ngidentipikasi mungkin malware dina lalulintas jaringan anu gampang.
  • ngangkat kasadaran jeung ngadidik urang ngeunaan anceman. Jalma kudu nyadar yén komputer kainféksi pasang aksi anceman pikeun diri jeung batur.
  • Candak sadayana komputer kainféksi offline na ngalaksanakeun cék teleb dina drive pikeun mastikeun aranjeunna beresih.
  • A usaha kolaborasi ti pamaké, peneliti, ISP, jeung otoritas.
November 29, 2017
Semalt Ngajelaskeun Kumaha Ka Ngalawan Botnet Malware
Reply