Back to Question Center
0

Semalt: Lian Pocong rujukan Spam Ti Google Analytics

1 answers:

Google Analytics mangrupakeun hiji pakakas haratis jeung dipercaya yén boga ramatloka tiasa make pikeun meunangkeun data lalulintas sarta nyieun laporan kaluar sahijina kalayan loba efisiensi. Leuwih taun, kantos saprak 2005 nalika Google kaala Urchin, éta geus jadi kuat parabot wéb analytics . Webmasters make eta keur nangkep kampanye online maranéhanana sarta nangtukeun ongkos konversi maranéhanana, nerapkeun ramatloka optimasi ukuran, sarta nyimpen hiji laporan lagu kagiatan e-commerce maranéhanana. Tapi, ayana rujukan spam bisa gancang ngali katepatan data bulk ieu.

Artem Abgarian, anu Palanggan Senior Kasuksesan Manager of Semalt , ngahartikeun dieu sababaraha cara jeung métode nyoplokkeun rujukan spam ti Google Analytics.

ieu Dupi Teu The bot Anjeun keur pilari

rujukan spam nyaeta teknik dipaké ku jalma néangan keur meunang backlinks bébas situs maranéhanana. Patalimarga ti sumber ieu ogé dipikawanoh minangka "Pocong referrals" saprak aya manusa nu sabenerna nu balik kunjungan. spam rujukan condong inflate statistik lalulintas organik hadir, nu boga implikasi négatip keur ongkos konversi jeung Dursasana loka éta.

Naon kajadian éta domain rujukan jurig muncul dina laporan lalulintas Google Analytics, acan taya sahijieun dijadikeun nganjang ka loka. Spambots téh balik scraping tina Google Analytics kodeu tracking. Aranjeunna lajeng nganggo eta pikeun ngirim lalulintas langsung ka alat pikeun analisis. Pondokna, referrals jurig jalan gede. Ieu gampang keur titik jeung cabut domain spam rujukan saprak maranéhna mibanda lalulintas sarta mangga buka sesi kaleuleuwihan tur wajar.

rujukan spam boga salah obyektif anu ngan pedah spammer nu..gagasan téh trik nu boga situs ku hoping anu ngarasa panasaran maranéhna pikeun nyaho dimana bulk patalimarga asalna tina bakal meunang eta klik URL maranéhanana. Sakali salah clicks URL disadiakeun dina laporan ga, éta alihan deui loka sarta rékaman sakumaha lalulintas organik tina samping maranéhanana maranéhanana.

Ayeuna, aya klaim anu Google berpungsi dina leyuran permanén ka kaayaan rujukan spam. Samentara éta, aya ukuran nempatkeun di tempat dina Google Analytics, pikeun ngaleutikan Prévalénsi maranéhanana dina ngalaporkeun ga. Paling mangpaat hiji per se teh saringan inbuilt yén Google Analytics boga di tempat. Aranjeunna teu merta dipiceun spam rujukan, tapi aranjeunna masihan pamaké kasempetan pikeun meunangkeun gambar langkung akurat kinerja situs maranéhanana sacara. Aranjeunna mung saringan view-tingkat. Pilih Saringan ti bagian Admin di ga tur "Jieun filter anyar." Sakali dieu, milih tina dua rencana tina pilihan Peta:

# 1 ngancurkeun nanaon kalayan leuwih ti 15 simbol

It uses ekspresi biasa keur nolak sagala domain kalawan 15 karakter atawa leuwih. Ieu bisa jadi teu dipiceun spam rujukan pikeun entirety tapi boga fungsi minangka tempat alus pikeun ngamimitian. Méré filter anyar ngaran kawas "ghostbuster" na nyieun hiji jenis siap pake sahiji filter. Milih ngaluarkeun, sarta nyelapkeun "{15,} |. \ S [^ \ s] * \ s | \ |., | \ |! \" Dina pola filter. Simpen filter nu.

# 2 Cabut domain husus

Ieu ngawengku nyieun mamah custom meunang leupas tina Tumbu tinangtu nu tiasa pisan tedious lamun aranjeunna sababaraha. Sanajan kitu, dina tungtungna, éta bakal worthwhile. Hijina aral ieu identifying nu domain spammy. Masihan filter nu ngaran anyar kawas ghostbuster (sumber kampanye). Ieu mangrupakeun tipe siap pake lajeng milih "ngaluarkeun". Asupkeun domain curiga dina widang filter dipisahkeun ku "\" sarta simpen.

November 29, 2017
Semalt: Lian Pocong rujukan Spam Ti Google Analytics
Reply