Back to Question Center
0

Semalt: A Super Guide Pikeun blocking Referrer Spam Dina Google Analytics anjeun

1 answers:

Nik Chaykovskiy, anu ahli tina Semalt , jaminan yén rujukan spam nyaeta salah sahiji masalah anu webmasters ayeuna nyanghareupan. kaayaan geus teu meunang goréng leuwih taun, hartina batur wae ngajadikeun loba duit tina nyieun rujukan spam.

Pocong jeung rujukan Spam

Spam ayeuna geus nyieun jalan na ka Google Analytics ngalaporkeun. Spammers néangan vulnerabilities dina sistem ambéh maranéhanana bisa muncul dina laporan data ramatloka urang. Aranjeunna ngalakukeun ieu jeung harepan yén maranéhna narik cukup ngarasa panasaran kana titik nu webmaster kana kadatangan website maranéhanana ningali naha aranjeunna dina laporan. masalahna nyaeta aranjeunna teu ningkatkeun lalulintas. Aranjeunna ulah malah teu nyieun saprak aranjeunna bot. Aranjeunna nganggo kode tracking JavaScrip dipake ku Google Analytics nyieun iber yen aya neng. Aranjeunna mungkas nepi skewing statistik vital kawas ongkos mumbul na elemen séjén dipaké pikeun nganalisis Dursasana. Éta imperatif pikeun meungpeuk spam rujukan lamun salah perlu data akurat utamana lamun aranjeunna ngandelkeun ka nyieun kaputusan marketing.

Ieu janten teuas pikeun meungpeuk spam rujukan utamana ti spammers dianggo pisan gancang, ngaronjatna laju spam hits ogé sumber. Ieu ngandung harti yén webmasters kedah ningkatkeun dina usaha maranéhna nempatkeun dina ngaleungitkeun na blacklisting sumber ieu. Ieu utamana troublesome ka jalma anu boga situs anyar anu teu nampi teuing lalulintas sah. Paningkatan dina ongkos spam dina loka sapertos bakal hadir langkung skewness nu malah bisa jadi leuwih ti nu hits poean eta narima.

Kumaha Mudah Dupi Ieu?

Hiji beban kaca rékaman salaku mangga buka tunggal. Jurig spammers nganggo Google Analytics kode nyukcruk tur ngirim data lalulintas lempeng kana laporan, kukituna forging neng. Butuh 0,001 detik pikeun muka hiji kaca tunggal dina server anu wae..Sanajan kitu, aranjeunna bisa geus dipaksa leuwih 100 tina ieu kunjungan ngajalin onto nu rekening Google loba situs séjénna sakuliah. Ieu rada gampang meuli host tunggal. Salami di spammers téh pasti ngeunaan ROI, aya loba karuksakan aranjeunna tiasa ngalakukeun sareng maranehna.

Leyuran nu Kita Hayu Up Short

Sababaraha teknik kadang jadi maju yén solusi padamelan pikeun meungpeuk spam rujukan teu jalan. Salah sahijina nyaéta layanan online misterius disebut Darodar. Metodeu di handap ieu teu jelas tina ga.

  • The .htaccess file. Teu dianggo saprak spam jurig teu noél loka
  • The rujukan daftar pangaluaran. Ieu lacks apdet.
  • saringan Pangaluaran. Éta padika luntur saprak eta ngan museurkeun kana spam hareup teu retroactive keur basis data spam kaliwat.

The Pangaluaran filter ampir sumping deukeut ngaleungitkeun Darodar rujukan spam. Na ukur watesan éta nu teu boga daptar rujukan spammer konstanta sarta konsistén diropéa.

Leungit Puzzle Piece

Hiji leyuran actionable pikeun ngaidentipikasi jeung blok rujukan jeung jurig data kudu pisan diropéa, datangna ti database lega, tur retroactive kana informasi kaliwat. Dumasar kana tilu elemen pikeun hiji solusi optimal, didieu aya salah anu hade.

Lengkah 1: Ngagunakeun bagéan ngaluarkeun Spam

Geus hadé migunakeun bagéan saprak maranéhna teu ngarobah data sacara permanen. Mun salah ngahaja nyaring kaluar referrers nyata bari maké saringan, taya cara lalaki éta deui. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngawangun dina data heubeul ngagunakeun bagéan, sanajan sabaraha lila eta geus aya. Hiji ogé bisa nerapkeun éta retroactively.

Lengkah 2: Ngajaga dina Daptar Pangaluaran

Slack mangrupakeun alat anu webmasters tiasa make ngawas sumber rujukan..Ieu ngémutan ka pamaké ngeunaan sagala referrals anyar jeung méré aranjeunna ajakan a: naha mun whitelist atanapi blacklist sumber rujukan curiga.

1. Slack narima sagala referrals, sarta

2. It uses PHP ka nyortir sagala hasil ku urutan of count, lajeng puteran daptar final pikeun webmaster ka tingali lamun sagala Sigana akrab. Lamun henteu,

3. Ieu payun sadayana disangka spam ka saluran slack nu nawarkeun pamaké pilihan a antara hiji whitelist atanapi blacklist a. Whichever pilihan aranjeunna milih, éta ngabalukarkeun lengkah 4,

4. Ieu alihan ka kaca nu verifies nu vonis salaku konfirmasi Pilihan.

5. Slack lajeng toko sarta ngonci sagala spammers dicirikeun dina database

6. Pintonan final data bersih bakal di format regex. Salinan paste eta di Google Analytics.

Slack ngamungkinkeun webmasters pikeun ngapdet daptar pangaluaran sahenteuna lima kali sapoé.

Dina kanyataanana, Sababaraha Leyuran Dupi Gawé:

Najan keur metoda ieu kabuktian, eta bakal dianggo malah hadé lamun suplemén webmaster eta kalawan téhnik séjén, kakara pastikeun aranjeunna nutupan sakabeh basa. Salian solusi ngadawuh:

  • Klik kotak centang nu nyarankeun Google Analytics ngaluarkeun bot dipikawanoh tur spiders,
  • ngalarapkeun hiji "kaasup filter hostname,"
  • Paké cookies

inklusif filter The didadarkeun di luhur nyaeta efisien sakapeung, tapi teu solusi pangalusna dina ngajalankeun lila lantaran:

  • Hostname spoofing teu hese ngalakukeun, jeung analytics spammers téh beuki ngagunakeun eta salaku rawan.
  • Mun setelan anu salah, eta bisa mungkas nepi nyaring kaluar referrers nyata.
November 29, 2017
Semalt: A Super Guide Pikeun blocking Referrer Spam Dina Google Analytics anjeun
Reply