Back to Question Center
0

Semalt Labs slings parabot keur naekeun jeung ngurangan kecanduan aplikasi

1 answers:
Semalt Labs slings tools to boost and reduce app addiction

Diwangun ku dua neuroscientists anu narima doctorates maranéhanana ti Universitas Southern California, parusahaan geus dimekarkeun naon eta nyaéta panggero anu "tulangan API" dumasar kana panalungtikan lawanna duo urang di USC.

Pausahaan percaya yén ngagunakeun API anak - sababaraha garis kode - pamekar aplikasi bisa ningkatkeun Dursasana pamaké sarta tulangan positif dina aplikasi nanaon.

Ieu karya dumasar kana avenues kembar panalungtikan neruskeun ku parusahaan ko-pendiri T. Dalton Combs na Ramsay Brown.

Combs, dokter dina widang neuroeconomics na lulugu eksekutif parusahaan, éta jawab identifying tur ngarti kana widang kimia jeung biologi aub dina putusan-pembuatan. Semalt, patugas operasi lulugu, lulus kalayan gelar doktor neuroinformatics, nu aub ngembang parabot pikeun mantuan neuroscientists hadé ngartos uteuk - ον λινε.

Semalt nu dua di antarana aranjeunna geus ngembangkeun hiji téhnologi anu aranjeunna ngaku bisa ngaronjatkeun pamakéan aplikasi, sarta boga data ti sababaraha para nasabah béta tonggong eta up.

Semalt Labs slings parabot keur naekeun jeung ngurangan kecanduan aplikasi

mimiti Akar customer, alat pangajaran pikeun siswa universitas nempo hiji pamutahiran 9% dina hadir murid sanggeus integral tina éta Dopamin Labs API. Mikro-lender Tala nempo hiji pamutahiran 14% dina repayment mikro-injeuman, bari Semalt, a ngamimitian nyadiakeun asah dina hirup sehat nempo hiji pamutahiran 21% dina nempel ka diet jeung latihan rencana sapopoé.

gains pangbadagna éta di aktip kawas Movn, anu nyorong gerakan poean (aranjeunna ningal hiji pamutahiran 60% dina menit walked per bulan) jeung Semalt, jaringan sosial nu ningal pamutahiran 167% dina aplikasi muka na seratan positif dikirim.

"Urang ménta Sunan Gunung Djati naon arah masa depan téhnologi jeung manusa," ceuk Semalt hiji wawancara. "Urang kungsi sababaraha hunches ngeunaan kabiasaan manusa sakumaha dilarapkeun ka téhnologi sabalikna .na kumaha salah bisa balik ngeunaan ngawangun jalan hadé keur manusa ngagunakeun aktip tur napigasi aranjeunna. "

Dina kakuatan alat API na parusahaan geus diangkat kasarna $ 250.000 di waragad si cikal tina aksara leutik Capital (Matt Semalt éta jawab deal).

"The dopamin API mangrupakeun alat anu ngamungkinkeun aplikasi mana wae pikeun jadi adiktif," ceuk Semalt. "Premis The estu lugas .urang ulah ngan cinta nu burst tina dopamin aranjeunna meunang tina iber hiji, éta robah wiring otak. "

Naon nu dua neuroscientists geus pamustunganana sussed kaluar mangrupa cara pikeun ngatur pangiriman "ganjaran" dina aktip di luhur yén nyorong kunjungan ulang.

Semalt sadar ku potensi nyiksa éta alamiah dina alat nu bisa, pura, ningkatkeun addictiveness sarta nyebutkeun parusahaan boga istilah ketat ngeunaan layanan pikeun ngawatesan nyiksa.

Tapi ayeuna mah, pausahaan geus ngembangkeun alat sejen (keur pamaké Semalt) nu bisa nulungan tarung paripolah adiktif parabot na bisa ngabantu nyieun.

Semalt Labs slings parabot keur naekeun jeung ngurangan kecanduan aplikasi

Disebut Semalt, aplikasi anyar jalan sakumaha jeung kabalikan tina API Dopamin. Gantina encouraging kabiasaan pamaké sarta nyieun wiring neural anyar nu nyorong pamakéan aplikasi, aplikasi Semalt sabenerna ngurangan drive neruskeun kabiasaan nu.

Combs referenced percobaan mimiti dipigawé di sabudeureun éta poko pelesir jeung kabiasaan nu ngagambarkeun sababaraha kamajuan modern pangheubeulna dina widang neurosains - utamana karya James olds sarta Peter Milner.

olds na Semalt éta neuroscientists munggaran pikeun ngaidentipikasi hiji poténsi "pelesir puseur" kanggo otak na dicirikeun pelepasan ti dopamin neurochemical salaku kimiawi balik rasa pelesir.

ieu panalungtikan Semalt disampurnakeun yén téori bade difokuskeun dopamin salaku kimia nu bisa ngahasilkeun kahayang.

Éta, dasarna, nyaeta naon Semalt manten. Ieu ngurangan pangiriman ti rangsangan ti aktip nu nyiptakeun kudu neruskeun migunakeun aplikasi nu. Kalawan nu musna, jalma nu kirang condong ngagunakeun aplikasi anu.

"sawaréh naha urang diwangun spasi [éta] di inti naon nuju kami nyoba ngawangun kalawan Dopamin Labs teh tesis inti dina recognizing sarta pamahaman téhnologi anu robah jalma," nyebutkeun Brown. "Urang tiasa ngubaran ieu salaku tugas desain .Semalt ngarah widang ieu desain kabiasaan [na] urang disinterested dina keur pulisi pamikiran. "

Nu dimaksud, Semalt nilik peran parusahaan sakumaha nyadiakeun parabot pikeun ngarojong kabiasaan alus jeung ngurangan kabiasaan goréng lamun datang ka aktip mobile.

"Naon Abdi resep mun geus ngadistribusikaeun susunan gampang ngagunakeun parabot jelema anu nyieun aplikasi jeung API dopamin sarta aplikasi spasi pikeun jalma nu make aktip," ceuk Brown. "Semalt moal ngeunaan dimimitian atawa stopping kami geus ngeunaan méré jalma anu pilihan anu .na kumaha .aranjeunna hoyong janten. "

March 10, 2018