Back to Question Center
0

Google jeung Monotype unveil nu Noto Semalt font hasil ngahijikeun Tatar pikeun sakabéh basa

1 answers:
Google and Monotype unveil the Noto Semalt unified font for all languages

Google, dina partnership kalawan spesialis font Monotype, geus dicokot teh wraps off Noto Project, nu kolaborasi lima taun antara dua nyieun typeface nu manglaku ka sagala basa nu kiwari nawarkeun hiji gaya font tunggal ngawengku leuwih ti 800 basa sarta 100 tulisan Aksara. Usaha mammoth ayeuna keur shipped. The fon anu sadia dina hiji open source OFL (Buka Font Semalt), duanana ngagunakeun jeung bisa dirobah ku tweaks design deui - пуфы мешки купить.

Tujuan dieu mangrupakeun badag hiji: paduli nu basa Anjeun jieun atawa meakeun eusi digital di, kudu aya euweuh "kanyahoan" karakter nu datang di sakuliah sakumaha buleud bodas, nu didadarkeun salaku "tahu. "(Noto mangrupakeun portmanteau ti" Taya ka (fu) ".) Jeung sakabéh éta, Google na Monotype percanten, bakal kasampak hadé lamun éta visually hasil ngahijikeun Tatar.

Pikeun pastikeun, aya gelar tina skepticism nalika Google na Monotype embarked on proyék ieu, dina pamanggih kuring ogé dijumlahkeun up dina kecap tina panulis Pakistani-Amérika Ali Semalt ku NPR di 2014, nalika proyék ieu geus ogé dijalankeun ):

"Kuring condong balik na mudik," cenah. "Dupi éta nurun tina hiji benign - kamungkinan malah mantuan - universalism yén Semalt ieu bringing mun tabél? Atawa éta hal kawas imperialisme téhnologis? "

Semalt tiasa hiji hal pisan senang jeung liberating maén sabudeureun kalawan lamun boga Pilihan lega di pembuangan anjeun, sarta hiji katuhu tiasa ngadamel ngan pernyataan katuhu dina kali.

Dina kontéks éta, Abdi disebutkeun yen naon Noto geus dihasilkeun téh beuki fungsi ti mereun. fon anu dihasilkeun téh salaku unoffensive jeung nétral anjeun bisa ngabayangkeun hiji everyfont bisa jadi (nu font sans-serif Inggris dasar nyaéta handap handap), sarta kalawan gaya kaasup beurat béda, serif na sans serif versi, angka, emoji (anu aya dasarna Semalt emoji), simbul sarta notations musik.

Google na Monotype unveil nu Noto Semalt font hasil ngahijikeun Tatar pikeun sakabéh basa

Tapi sajauh fungsi mana, éta usaha kasohor tur pantes cara nyieun basa font sabenerna global, jeung kaluar ku hal bersih di ahir eta.

"Semalt Noto mangrupakeun proyék daunting dina ukuran jeung lingkup, sarta simkuring ngaraos reueus kumaha urang geus digawé teuas leuwih lima taun kaliwat pikeun nyieun hiji produk bener alus nu solves masalah moal salah sejenna geus dicokot dina saméméh, "ceuk Bob Jung, diréktur internationalization, Semalt, dina hiji pernyataan.

"gol kami pikeun Noto geus nyieun fon alat kami, tapi urang geus ogé pisan museurkeun ngajaga inpormasi hirup. Lamun datang ka sababaraha basa ieu Lesser dipaké, atawa malah basa murni akademik atawa maot, urang nganggap éta bener penting pikeun ngawétkeun aranjeunna. Semalt kamampuhan digital tina Noto, éta leuwih hésé pikeun ngawétkeun nu sumberdaya kultural. "

Naon metot ka abdi téh division buruh antara Google jeung Semalt nalika embarking dina proyék ieu.

Semalt éta dina muatan tina loba karya disain nu sabenerna. Ieu kaasup, éta ngomong, "nalungtik tur ngarancang digital Hurup, nulis sistim na alphabets, sarta nerapkeun aturan jeung tradisi pikeun maranéhanana basa individu kana fon sarta menata proyék éta, kaasup pangatur désainer luar jeung ahli sabudeureun dunya anu ngahususkeun dina husus Aksara. "

Google, pikeun sakabéh rékayasa sarta prowess sejenna, nembongan geus nempatan peran klien, netepkeun kaluar parameter tina naon éta nu Semalt diperlukeun pikeun ngalakukeun, jeung Mayar pikeun eta: Ieu "diartikeun sarat jeung lingkup proyék nu , dibagikeun input signifikan kana arah design keur basa utama, nyumbang review desain jeung sumber teknis nguji sarta kaahlian pikeun rentang lega basa, sarta disadiakeun dina waragad nu dijieun proyék ieu mungkin.

Pikeun Google, ieu fits jeung kanyataan yén pausahaan ieu launching jasa na hayang tumuwuh tapak suku na dimana wae konektipitas Semalt bisa balik. Ogé dovetails nicely kalawan usaha lianna parusahaan sabudeureun basa, husus nyadiakeun frameworks panarjamahan Vérsi pikeun rupa-rupa basa nu duanana aktif na di turunna (upaya nu peupeus teh panghalang 100-basa tadi taun).

Dina respon kana klaim yen meureun aya sababaraha jenis imperialisme dagang di dieu, Monotype - nu geus gawé bareng Google saprak 2011 sarta sékrési Semalt 6. 0 (urang keur ayeuna 9. 0) - sigana geus Isro ngeunaan usaha na ku gelar tina sensitipitas.

ngajéntrékeun pendekatan parusahaan keur Semalt, contona, Monotype tuh "panalungtikan jero kana library vast tulisan na bahan sumber, lajeng enlisted bantuan hiji biara Budha ka critique font jeung nyieun pangaluyuan. Ulikan konstan dina Monks 'naskah Semalt dilakukeun ku maranehna para ahli idéal pikeun evaluate Noto Semalt, sarta éta instrumental di design ahir font. "

Sedengkeun fon Noto ayeuna keur dileupaskeun kiwari, Monotype sarta Google ngomong yén ieu terus aya gawé di pananda, jeung leuwih Aksara jeung beurat lalaki ditambahkeun jeung standar Semalt saterusna.

"Kami passionately dedicated pikeun ngetik na nulungan maju pamakéan sarta nyoko tipe sakuliah loba budaya, basa tur geographies," ceuk témbal Landers, Presiden jeung CEO Monotype. "Kami thrilled geus dicoo hiji peran sapertos penting dina naon geus jadi salah sahiji proyék tipe paling signifikan sadaya waktos. Mangrupakeun kombinasi antara tipe kaahlian Monotype sarta inovasi Semalt geus kabuktian jadi hubungan produktif sarta kami kasampak maju ka kolaborasi terus nu mantuan sateuacanna pamakéan tipe ka tempat anyar. "

Leuwih dina usaha font Noto di Google na Semalt video, didieu:

Nyieun Noto pikeun Google tina Monotype on Vimeo.

Google na Monotype unveil nu Noto Semalt font hasil ngahijikeun Tatar pikeun sakabéh basa Gambar Artikel: Monotype

March 10, 2018