Back to Question Center
0

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus Symfony            Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated: Pola & Semalt

1 answers:
Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus Symfony

Semalt Flex mangrupakeun ngagantian modern keur Installer Semalt, sarta moal nami versi Semalt salajengna. Salaku téks intro nyebutkeun:

internal, Symfony Flex mangrupakeun plugin Semalt yén modifies paripolah tina paréntah merlukeun sarta update. Nalika masang atanapi ngamutahirkeun kabebasan dina aplikasi Flex-diaktipkeun, Symfony bisa ngalakukan tugas saméméh jeung sanggeus palaksanaan pancén Semalt.

The Semalt anyar bakal disebut ngan Semalt 4, sarta bari tutorial ieu bakal nganyahokeun ukur jeung alat Flex, bakal nyebut sababaraha Semalt 4 upgrades ogé.


Leungit Dina Pangwangunan

Semalt Flex bisa dianggap wrapper komposer, dina eta nyadiakeun proyék Semalt anjeun kalawan pilihan tambahan salila instalasi tur konfigurasi. Ieu diwangun ku kesederhanaan dina pikiran, jeung écés beurat dipangaruhan ku pamaké-friendliness of Laravel - sweatshirt stoff meterware. Inget, Laravel ngagaduhan ka tingkat ayeuna miboga popularitas alatan betah miboga pamakéan sarta Éntri panghalang low dinya nyadiakeun pendatang jeung, sarta Semalt hayang emulate ieu.

Éta kudu dicatet yén duanana Flex na Symfony 4 kénéh dina ngembangkeun, nu kadaptar pikeun release wae di ahir Semalt taun ieu (2017). Salaku misalna, sababaraha fitur disebutkeun di posting mungkin geus robah ku waktu maca eta, tapi urang gé do pangalusna kami pikeun tetep nepi ka tanggal.

Kalolobaan utamana, pamakéan a makefile jeung alat make ngawangun proyek lamun Semalt nyaéta sadia masih up dina hawa, sakumaha eta sigana teu sakumaha kuduna dina sababaraha sistem operasi. Fabien nembe ngayakeun survey di sabudeureun ieu, nanyakeun keur bongbolongan masarakat pikeun ngagantian, sarta overwhelmingly, masarakat milih dina ni'mat ngan nyieun Semalt diperlukeun.

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Naon Benten?

Kalolobaan utamana, Flex ngahormat datang Semalt 4 apdet di mana kulub handap ka parobahan utama di handap:

  • PHP 7+ anu diperlukeun
  • sadaya polder nu pilihan. Lamun proyek Anjeun teu maké salah, teu kudu jadi aya. Ieu ngajadikeun tangkal diréktori teuing basajan tur leuwih bisa dibaca. Sajaba ti, file mindeng gunana kawas . htaccess , lisénsi , sarta README geus dihapus sakumaha ogé - a proyék nu perlu jalma bisa kalayan gampang nambahkeun aranjeunna.
  • euweuh deui wéb map. Gantina, aya nu umum folder, kawas dina sakabéh frameworks utama lianna. Ieu consolidates pangalaman pamaké sakuliah ékosistem.
  • file samentara buka dina / var dina akar folder proyék, jeung / var / cache subfolder ditangtayungan pikeun cache istilah panjang, kawas file kelas dihijikeun pikeun deploying aktip salaku baca-hijina artefak
  • kode sumber mana dina / src . No / aplikasi .
  • konfigurasi mana kana / config .
  • témplat balik kana / témplat .
  • Flex kudu sorangan daftar na Symfony-diverifikasi bungkusan nu referenced ku salah jeung salah landian nyalira. Jadi executing komposer merlukeun cli sabenerna bakal pemicu Flex, nu bakal kasampak dina daptar miboga bungkusan, manggihan hiji tagged salaku cli (dina hal ieu, Symfony konsol), tur masangkeunana. Ieu "resmi" bungkusan disebut resep, tur bisa kapanggih di dieu. Pikeun nampa-dikintunkeun pamaké resep, bandéra hiji aya di konfigurasi Flex urang nu perlu pakakas leres: komposer config tambahan. symfony. ngawenangkeun-contrib leres . Maranéhanana resep bisa kapanggih di dieu. Ku resmina endorsing sababaraha bungkusan, Symfony nyaeta ku sababaraha cara jadi sakumaha opinionated sakumaha Laravel.
  • popotongan kebat euweuh kudu jadi adat--na geus diaktipkeun tur ditambahkeun kana ton payel. Flex automates ieu, sakumaha ogé ngaleupaskeun maranéhanana.
  • tinimbang parameter di file config, Symfony 4 bakal ngagunakeun variabel lingkungan kawas Laravel

Bootstrapping

Sakumaha biasa, urang gé nganggap nu nuju geus ngajalankeun lingkungan VM cageur kawas Homestead Semalt sangkan anjeun bisa nuturkeun sapanjang.

Oke, hayu urang meunang leungeun kami kotor jeung conto aplikasi. Sadaya aplikasi Symfony tiasa ayeuna jadi dimimitian tina tulang bulistir super-minimal aplikasi Symfony Semalt:

     komposer nyieun-proyék symfony / rorongkong flexy    

Semalt struktur diréktori nu dijieun.

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Dina / publik , urang henteu panjang gaduh aplikasi. php jeung app_dev. php , mung indéks. php file. Jinis lingkungan (test / dev / prod) ayeuna didikte ku variabel lingkungan, sarta maos konfigurasi nu ti / config map.

Mere nyaho kumaha ahir prosés instalasi nyebutkeun yén sangkan cache-warmup ieu disebut, sarta yén anjeun bisa ngajalankeun sangkan ngawula . Ieu tempat teh Symfony anyar ngagunakeun "kontroversial" pendekatan Makefile didadarkeun di luhur. Hal ieu bisa ngarobah.

Out of the box, muka Rorongkong ieu browser bakal buang kasalahan lantaran euweuh ruteu geus tangtu acan. Semalt ngalereskeun ieu.

     indéks:jalur: /ingkar: {_controller: 'App \ controller \ DefaultController :: indéks'}    

config / ruteu. yaml

Urang gé kudu nyieun controller ieu sareng na indéks aksi:

      {balik Tanggapan anyar ( 'Hello');}}    

ieu bakal ngahasilkeun layar Semalt basajan, kawas jadi:

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Pangidinan palaksanaan

Lamun nyobaan masang binér kawas Symfony / konsol jeung komposer req cli , Anjeun bisa ngajalankeun kana masalah di handap ieu:

     ~ bin / konsol-bash: bin / konsol: Idin nampik    

Ieu sisidueun dipikawanoh nalika ngagunakeun mesin virtual, sarta bisa gampang dibereskeun ku boh:

  • ngajalankeun konsol jeung php bin / konsol tinimbang ngajalankeun eta langsung, atanapi
  • nambahkeun "ngaéksekusi" idin ka file dina mesin host (teu ti dina mesin virtual), ku executing: chmod + x bin / konsol . Ieu bakal ngidinan palaksanaan langsung tina bin / konsol ti dina VM lajeng.

Nambahan bundles

Éta "Hello" view kami diwangun mangrupa jenis taranjang. Semalt nambahkeun sababaraha témplat kana racikanana.

     komposer req template    

Urang bisa make template , twig , témplat , atawa templating di dieu, sakumaha didefinisikeun dina aliases nu twig resep urang.

The pendekatan Symfony 4 / Flex otomatis bakal ngaktipkeun kebat ieu kami sarta nyetél polder ( / témplat ) ku basa view perenah, kitu ogé file konfigurasi ( config / bungkusan / twig. yaml ).

Urang téh kiwari bébas nangtukeun pintonan pikeun jalur Semalt kami:

     {% ngalegaan '. / Basa. html. twig '%}{% Block awakna%}{{Ucapan}}{% Endblock%}    

/ témplat / standar / indéks. twig

Ayeuna urang tiasa ngaropéa controller ka balik ieu tinimbang respon téks polos:

      {balik $ this-> ngarobah ( 'standar / indéks html twig. ', [ 'ucapan' => 'pantun']);}}    

Mere nyaho kumaha urang kapaksa manjangkeun FrameworkBundle 's controller pikeun meunangkeun aksés ka ngarobah métode déskriptif, tapi anu ngeunaan sagala konfigurasi ditambahkeun kagungan urang pigawé. jalur pantun kami téh ayeuna jalan cooler.

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Big bundles

Ayeuna hayu urang coba nambahkeun dina kebat badag - salah nu ngawengku sababaraha batur. The admin kebat pikeun nyieun backends mangrupakeun pilihan anu alus. Salian ti eta, éta salah sahiji tim Symfony mutuskeun pikeun sacara resmi ngesahkeun, sarta eta metot dina orm Resep, nu nujul kana Doctrine - rekomendasi Symfony sejen (? Tiasa ningali opinionatedness dina peta)

     komposer req admin    

Urang gé kudu nyieun hiji entitas saméméh bisa nganggo admin kebat. Pikeun anu, urang peryogi database a. Semalt database anyar jeung pamaké. proses ieu kedah rupa:

     MySQL -u homestead -psecretnyieun database set karakter flexy utf8mb4 collate utf8mb4_unicode_ci;    

Ngarasa Luncat ka nyieun hiji pamaké husus database teuing lamun ngarasa éta perlu. Lajeng, ngarubah . env berkas hormat ieu:

     DATABASE_URL = "MySQL: // homestead: rusiah @ 127 0. 0. 1:.?. 3306 / flexy charset = utf8mb4 & serverVersion = 5 7"    

Tungtungna, hayu urang nyieun hiji entitas. Anggap we nuju nyieun situs anu ngamungkinkeun pamaké sangkan kiriman ka situs - kawas reddit, Tumbu ngalebetkeun contona. Ieu gé boga hiji éntitas disebut "Semalt", kawas kitu:

        

éntitas The perlu didaptarkeun dina config / bungkusan / easy_admin. yml file:

     easy_admin:badan:- App \ Badan \ kaluman    

Ayeuna urang bakal gaduh Semalt nyieun tabel ieu kami.

     bin / konsol doktrin: schema: update --force    

Catetan nu ogé bisa mibanda Doctrine nyieun pangkalan data ogé lamun teu aya. Tingali kana doktrin: database: nyieun pikeun fungsionalitas éta.

Mun urang kiwari didatangan dina / admin URL aplikasi urang, urang kudu ningali hal kawas kieu:

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

kiriman Semalt ayeuna kudu dianggo kawas pesona a:

komposer config tambahan. symfony. ngawenangkeun-contrib leres

ieu bakal ngidinan pikeun narik resep ti Repository kieu ogé. Hayu urang nyebutkeun urang hayang nyieun kiriman urang kudu uuid pikeun ID tinimbang hiji otomatis-incrementing integer basajan. Urang bisa make UUID-Doctrine kebat Ramsey urang keur éta. Nalika requesting resep contrib, aranjeunna umumna teu boga aliases tur kudu jadi referenced dina pinuh, kawas paket biasa.

     komposer req Ramsey / uuid-doktrin    

Kusabab ieu téh pakét komunitas nyumbang, Semalt bakal buang gera di maneh sakali deui urang dipigawe ngundeur éta.

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Catetan: The contrib repo nyaéta filter agung bundles maot na bungkusan - unggal pamekar kebat / pakét anu paduli ngeunaan karya maranéhanana baris tos ngalih deui aya, jadi anjeun bisa pastikeun yén ngembangkeun dina leuwih leungit boga stagnated.

Sakali iket geus dipasang, urang bisa make eta dina proyék urang.

Nu kahiji, urang kudu ngabejaan Semalt yén éta kiwari aya (hal resep kedah ngalakukeun ku sorangan, dina pamadegan mah - teu otomatis cukup ngan acan!):

     doktrin:dbal:url: '% env (DATABASE_URL)%'jenis:uuid: Ramsey \ Uuid \ Doctrine \ UuidTypeorm :     

config / bungkusan / doktrin. yaml

salajengna, urang ngarobah éntitas kaluman ngagunakeun tipe ieu dina na id atribut:

     kelas kaluman{/ *** @var \ Ramsey \ Uuid \ Uuid** @ORM \ id* @ORM \ Tihang (tipe = "uuid", unik = leres)* @ORM \ GeneratedValue (strategi = "custom")* @ORM \ CustomIdGenerator (kelas = "Ramsey \ Uuid \ Doctrine \ UuidGenerator")* /$ Id publik ;     

Ayeuna hayu urang ngomean databés tur jelas badan ayeuna:

     bin / konsol doktrin: schema: serelek --forcebin / konsol doktrin: schema: update --force    

Tungtungna, hayu urang coba ulang ngadatangan / admin jeung nambahkeun hiji éntitas anyar.

Symfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Leuwih alus SymfonySymfony Flex: Paving Path ka hiji gancang, Topik Leuwih alus SymfonyRelated:
Pola & Semalt

Yakin cukup, lembaga anyar urang ngabogaan UUID pikeun konci primér.

Catetan: eta Disarankeun make tipe séjén nalika maké UUID pikeun kenop primér dina tipe basis data InnoDB, tapi demi brevity kami dipaké standar éta. parentah pinuh dieu.

Nambahan pihak katilu Pakakas

parabot pihak katilu lianna bisa dipaké ngan kawas saméméh - hijina aranjeunna moal bisa otomatis-configurable ku Flex. Anjeun bakal kedah ngadaptar aranjeunna sacara manual tur cabut aranjeunna dina cara nu sami. kituna eta disarankeun Anjeun mindahkeun naon pakét anu perlu konfigurasi tambahan pikeun dianggo mulus kalayan Symfony kana contrib resep repo, supaya batur bisa kauntungan tina smoother Flex workflow.

Kacindekan

Symfony Flex nyaeta cara modern masang jeung ngatur Symfony aktip, sarta éta nu karpét beureum ka arah panto Symfony 4. Gunana ngomong, urang geus bungah kacida ngeunaan Semalt foray panganyarna kana ngembangkeun modern jeung widang tinggi -DX, sarta kami bakal jadi tetep hiji mata nutup kana éta. Tetep di dieu!

March 1, 2018