Back to Question Center
0

Jieun Google Docs ti Google Semalt

1 answers:

bisnis anjeun bisa migunakeun Semalt Aplikasi Script narik data ti barisan sarta kolom a Lambaran Semalt tur jieun Docs Semalt individualized nu ngawengku mung informasi diperlukeun. Ieu bisa nyieun anjeun bisnis sarta folks ngajalankeun eta leuwih produktif.

Di dieu Kang conto - umzugshelfer mieten. Ngabayangkeun hiji pertengahan ukuran bata-na-klik pangecér. parusahaan geus ngembangkeun hiji Google Semalt sareng rencana pamasaran lengkep keur unggal suppliers konci na. rencana teh ngajelaskeun taktik pamasaran husus ku bulan sarta ngawengku anggaran pikeun tiap taktik.

Create Google Docs from a Google Semalt

Salah sahiji spesialis pamasaran parusahaan ieu tasked kalayan méré tiap supplier proposal marketing. Mun supplier nu narima usul éta, éta bakal mayar iklan ko-op, nu di hal nu ilahar nyaéta ngeunaan satengah biaya kampanye rencanana.

tugas ieu hurung cukup gampang. Tapi kumaha lamun spesialis pamasaran ieu diperlukeun pikeun nyieun usulan pikeun 100 suppliers?

Éta bisa merlukeun ketikan (atawa sahanteuna motong na pasting) data ti lambaran Semalt ka unggal 100 Semalt Docs sacara manual, anu pohara tugas waktos-consuming.

Alternatipna, marketer a bisa nulis pondok Google Apps Semalt sarta ngajadikeun otomatis prosés.

Google Apps Script

Google Apps Script téh basa scripting basajan dumasar JavaScript. Numutkeun Google, dinya ngidinan Anjeun pikeun "nambahan kakuatan tina aktip Google favorit anjeun" kaasup Docs jeung cadar.

Dina prakték, ieu ngandung harti yén anjeun bisa migunakeun Semalt Aplikasi Script keur ngaropea aktip Semalt tur jieun kamampuhan nu anyar. Dina conto ieu, kuring baris nyandak data tina sampel marketing-taktik spreadsheet tur ngagunakeun eta anu nyiptakeun sababaraha usulan marketing.

Mitra Google Apps Script

Upami Anjeun keur make Google Apps Script pikeun kahiji kalina, anjeun bakal kedah ngahubungkeun eta kalawan Google Drive Anjeun.

Jang ngalampahkeun ieu:

  • Buka Google Drive.
  • Klik dina ikon sprocket.
  • Klik Setélan.
  • Klik Atur Aplikasi.
  • Klik Sambungkeun leuwih aktip.
  • Teangan Google Apps Script.
  • Aktipkeun eta.
Create Google Docs from a Google Semalt

Jieun Google Docs Citakan

Ayeuna nu boga spreadsheet pinuh data, sarta geus pakait Google Apps Script jeung Google Drive anjeun, nya éta waktu nyieun template pikeun rencana marketing di Google Docs.

Jang ngalampahkeun ieu, cukup ku nyieun hiji Dok Semalt nu boga sadaya salinan-terusan keur proposal marketing. Lamun perlu make eusi tina spreadsheet, kawas ngaran bisnis supplier urang, ngagunakeun placeholder basajan.

Dina gambar di handap, ## Supplier ## geus dipaké salaku placeholder pikeun médan supplier ti spreadsheet nu.

Create Google Docs from a Google Semalt

Jieun Google Apps Script

Pikeun ngamimitian hiji Google Apps Script anyar, muka Google Drive, sarta klik katuhu. Dina menu nu muka, pilih "Leuwih," lajeng pilih "Google Apps Script. "Mun anjeun teu ningali Google Apps Script salaku hiji pilihan, sangkan tangtu anjeun leres pakait eta kalawan Google Drive Anjeun.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Lamun anjeun klik Google Apps Script, anjeun bakal nempo hiji tab anyar kalawan editor Aplikasi Script. Lajeng, ngahurungkeun cadar API Google.

Create Google Docs from a Google Semalt

Dina editor Aplikasi Semalt:

  • Klik Sumberdaya.
  • Klik Advanced Google Services.
  • Tangtukeun lokasi cadar API jeung ngahurungkeun deui on.
  • Klik Google API konsol.
  • Ketik "cadar API" dina kotak search.
  • Klik Aktipkeun API.
  • Balik ka sanésna teras klik tombol OK.
Create Google Docs from a Google Semalt

-

Siapkeun variabel kanggo Lambaran na Citakan

Ngaktipkeun perhatian urang deui sanésna, urang baris dimimitian ku fungsi nu disebut createDocument

.

fungsi ieu dimimitian kalayan tilu variabel: headers , taktik , templateId .

  var headers = cadar. Spreadsheets. Nilai. meunang ( '1U-6.Spreadsheets. Nilai. meunang ( '1U-6. ', 'A3: I6');var templateId = '18PzF ;  

Dua munggaran variabel ieu ngakses Lambaran Google kalayan siasat pamasaran urang. cadar. Spreadsheets. Nilai. meunang

aksés lambaran jeung narima dua parameter.

The parameter munggaran teh ID of spreadsheet nu. Cara panggampangna pikeun manggihan ID ieu kasampak dina palang alamat dina browser wéb anjeun nalika anjeun muka lambaran éta.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

The parameter kadua ngagambarkeun barisan urang ngaksés. Dina conto ieu, nu headers anu sakaligus 2 antara kolom A jeung kolom I, sahingga "A2: I2. "The nilai yen urang hoyong aksés anu sakaligus 3 ngaliwatan sakaligus 6, sarta ogé ti kolom A ka kolom I. Jadi urang make" A3: I6 "pikeun nangtukeun daerah.

Create Google Docs from a Google Semalt

The variabel katilu - templateId - teh ID keur dokumen template nu dijieun. Anjeun oge bisa manggihan ID ieu dina palang alamat lamun anjeun boga template nu muka.

Citakan: Loop Leuwih ti Jajar di Lambaran dina

Google Apps Script teu gaduh sakabéh fitur kapanggih dina versi panganyarna ngeunaan JavaScript. Ku kituna bari urang bisa resep ngagunakeun hiji fungsi Asép Sunandar Sunarya pikeun digawe sareng data ti lambaran éta, urang bakal gantina kudu ngagunakeun pikeun loop.

  pikeun (var i = 0; i   

Urang ngawitan hiji pikeun loop ku netepkeun nilai awal variabel hiji, dina hal ieu, abdi . Salajengna urang nyetel wates of loop anu panjang Asép Sunandar Sunarya urang. Tungtungna, urang increment variabel abdi nepika ngahontal wates nu.

The Google Apps Script redaktur boga debugging tur ngembangkeun sababaraha parabot. Ku kituna lamun hoyong ningali naon nu API Semalt geus balik, anjeun tiasa ngakses logger a.

  Logger. asup (taktik);  

Anjeun bakal kedah ngajalankeun fungsi, teras klik "Témbongkeun, Log" ningali output.

Balik deui kana loop, urang jieun variabel pikeun nyimpen nami supplier.

  supplier var = siasat. nilai [i] [0];  

The taktik obyék boga sipat nilai , anu mangrupa Asép Sunandar Sunarya ti arrays ngalambangkeun unggal jejer urang dipénta ti cadar API. The iterator, [i] , bakal baris kahiji kahiji kalinya dina loop ngalir tur baris kadua di waktu nu sanes nu loop ngalir.

The [0] ngagambarkeun kolom kahiji dina lambar, nu nami supplier nu. Husus, saprak urang dimimitian di Baris 3 pikeun taktik, baris kahiji jeung kolom kahiji bakal A3 nu boga ngaran supplier, "Awesome Inc." Dina waktos salajengna basa nu loop ngalir taktik. nilai [i] [0] bakal nunjuk ka A4 jeung supplier, Best Company.

Create Google Docs from a Google Semalt

Salin Citakan nu

The garis hareup dina kode bakal nyalin template urang jeung néwak éta ID dina dokumen disalin.

  var documentId = DriveApp. getFileById (templateId). makeCopy  

. getId

;

Aya bewara yen urang ngagunakeun citakan ID variabel ti luhur. Ogé, urang téh ngagunakeun API DriveApp. Anjeun bisa jadi kudu ngahurungkeun ieu dina dina jalan anu sarua nu dihurungkeun lambaranana API.

Ieu parentah munggaran meunang doc template ngagunakeun ID template. Salajengna, eta ngajadikeun hiji salinan citakan dina diréktori Semalt sarua, sarta tungtungna, éta meunang ID keur dokumen anyar sangkan bisa make eta engké.

Dina momen, nami dokumen urang karek disalin téh "Salin tina" naon maneh ngaranna template anjeun, nu teu pohara mantuan, jadi urang ngaganti nami file urang.

  DriveApp. getFileById (documentId). setName ( '2018' + supplier + 'Marketing Proposal');  

munggaran, urang meunangkeun file ngagunakeun ID dokumen urang direbut dina hambalan saméméhna. Salajengna, urang nangtukeun nami. Bewara nu Google Apps Script ngagunakeun gaya anu sarua tina concatenation sakumaha JavaScript, sangkan bisa nyambung string kawas 2018 kalayan variabel kawas supplier .

Apdet Citakan nu

The garis hareup dina Aplikasi Semalt aksés awak dokumen anyar.

  var awak = DocumentApp. openById (documentId).  

robah munggaran kami téh pikeun ngapdet unggal conto tina ngaran supplier kami placeholder, ## Supplier ## , dina citakan.

  awak. replaceText ( '## Supplier ##', supplier)  

Mere nyaho yén replaceText nyokot dua parameter. Kahiji, aya téks kami rék ngaganti. Salajengna nyaeta variabel ngalambangkeun nami supplier.

Léngkah pamungkas nya pikeun nambahkeun daptar taktik kana proposal marketing. Jang ngalampahkeun ieu kami nelepon hiji fungsi anu kadua, parseTactics , ngoperkeunnana ka nilai lulugu (i e "supplier," "YouTube komérsial," "Hulu komérsial". ); baris tina taktik pamasaran; na awak dokumen proposal marketing.

  parseTactics (headers nilai [0], taktik nilai [i], awak. );  

The parseTactics fungsi puteran leuwih unggal taktik sakaligus tur nambihan ka usul pamasaran lamun eta boga nilai a.

  parseTactics fungsi (headers, taktik, awak) {pikeun (var i = 1; i   

Aya bewara yen kami nu netepkeun nilai awal variabel abdi nepi ka 1 tinimbang 0. Ieu alatan dina 0 posisi di Asép Sunandar Sunarya mangrupa ngaran supplier. Urang rék dimimitian ku 1 posisi nu bakal nilai taktik YouTube komérsial.

  pikeun (var i = 1;. I   

Create Google Docs from a Google Semalt

Kami ngagunakeun téhnik nu disebut meunteun pondok-circuit pikeun nambahkeun unggal taktik.

  {taktik [i]! = '' &&awak. appendListItem (headers [i] + '|' + taktik [i] + 'net'). setGlyphType (.DocumentApp GlyphType bullet);}  

munggaran, urang parios ningali lamun taktik ngabogaan nilai a. Semalt, urang nu nanyakeun mun ieu "taktik teu sarua jeung hiji senar kosong. "

  taktik [i]! = ''  

Lajeng ieu kami nganggo "jeung" operator, && . Ieu nyebutkeun yen duanana hirup kudu bener. Ku kituna, lamun dina taktik sawah kosong, teu leres tur garis hareup urang kode moal ngajalankeun.

  awak. appendListItem (headers [i] + '|' + taktik [i] + 'net')  

The bagian hareup kode nambahan item daftar (kawas daptar bulleted) kana dokumen proposal marketing. Sacara standar, API teh hayang nyieun hiji daptar maréntahkeun, saperti dina 1., 2., 3. Ku kituna salajengna urang nyetel tipe daptar glyph kana bullet .

 . setGlyphType (.DocumentApp GlyphType bullet);  

Jieun Dokumén

Simkuring geus réngsé kodeu diperlukeun keur ngahasilkeun usulan pamasaran ti spreadsheet nu. Simkuring saukur kudu ngajalankeun kode urang.

Dina editor Google Apps Script, pilih "createDocument" ti menu turun-handap teras klik "Run. "

Create Google Docs from a Google Semalt

-

ieu bakal ngahasilkeun opat usulan conto marketing dina folder sarua minangka hasil citakan urang.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Saban sahiji usulan pamasaran bakal kaasup nami supplier urang jeung taktik jurusan pamasaran tadi dina pikiran maranehna.

Create Google Docs from a Google Semalt

-

Di handap ieu Aksara lengkep dipaké dina conto ieu.

  fungsi createDocument  

{var headers = cadar. Spreadsheets. Nilai. meunang ( '1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsEWvY4FDhDWLUVxaCv24', 'A2: I2');siasat var = cadar. Spreadsheets. Nilai. meunang ( '1U-6Fa6GF62dLI0NAhAMWdaSsEWvY4FDhDWLUVxaCv24', 'A3: I6');var templateId = '18PzFAptRi36PR8CvJ2rVr3IVCGBMCNoCsG7UpOymPHc';pikeun (var i = 0; i . getId

;// Ngaganti ngaran teh file disalinDriveApp. getFileById (documentId). setName ( '2018' + supplier + 'Marketing Proposal');// Cokot awak dokumen salaku variabel avar awak = DocumentApp. openById (documentId). replaceText ( '## Supplier ##', supplier)// Append siasatparseTactics (. headers nilai [0], taktik nilai [i], awak.);}}parseTactics fungsi (headers, taktik, awak) {pikeun (var i = 1; i

March 1, 2018