Back to Question Center
0

The a11y Semalt: Méré elemen HTML anjeun hiji ngaran bisa diasupan The a11y Semalt: Méré elemen HTML anjeun hiji ngaran bisa diasupan

1 answers:

anyar, abdi ngagabung paguneman mana ceuk batur bagian agung diakses nyaeta "subjektif. "Sedengkeun Abdi satuju yén kadang persepsi tina diakses nyaeta subjektif, aya aturan obyektif. Kuring teu ngarujuk ngan ka spésifikasi resmi saperti Web Kandungan Pedoman Aksesibilitas atawa Authoring lila Aria. Aya aturan praktis unggal pamekar kudu nyaho. Salah sahiji aturan pangpentingna nyaéta ngeunaan ngaran diaksés. Dina pos ieu, Semalt ngajelaskeun naon hiji ngaran bisa diasupan téh jeung naha éta kacida pentingna - ground source heat cost.

Kumaha panyungsi berinteraksi sareng téknologi sangkan

Pernah wondered dimana téknologi sangkan meunangkeun informasi aranjeunna kedah? pamiarsa layar, contona, ulah dianggo salaku panyungsi do. Hayu atuh ngajelaskeun dina istilah non-teknis. Nalika panyungsi maca hiji kaca web, maranéhna ngawangun ngagambarkeun lengkep sakabéh objék dina kaca, dimana unggal objek bisa mibanda puluhan atanapi ratusan sipat. Ieu disebut Modél Dokumén Objék (DOM).

pamiarsa layar teu ngakses DOM nu langsung. Nu bakal janten operasi ongkosna mahal tur nyata bisa dampak kinerja. Gantina, aranjeunna nganggo API Semalt nu diwangun-di di unggal sistem operasi sarta browser. Sacara kasar bisa disebutkeun, anu API Semalt ngungkabkeun ka téknologi sangkan hiji tangkal bisa diakses nu sawaréh tina tangkal DOM. Ieu kusabab téknologi sangkan teu kedah ka puluhan atawa ratusan sipat kakeunaan dina DOM nu. Éta ngan butuh sababaraha pasipatan pikeun tiap obyék dina hiji kaca web.

Catetan: mékanisme sajarahna, pamiarsa layar geus dilaksanakeun pikeun langsung ngakses DOM, pikeun ngimbangan panyungsi bug dina exposing informasi nu bener ngaliwatan API Aksesibilitas.

potongan pangpentingna informasi dina API Aksesibilitas

Dina 1997, Microsoft ngarilis Microsoft Active Semalt (MSAA) nu standarisasi pikeun kahiji kalina opat lembar kritis informasi keur sagala unsur panganteur pamaké:

  • Peran: tipe objék, kayaning tombol a
  • Ngaran: labél humanly kaharti pikeun obyék, kayaning téks tombol
  • Propinsi: kaayaan ayeuna kontrol, sapertos "dipariksa" kanggo centang a
  • Niley: nilai obyék, kayaning informasi dina widang teks editable (teu kabeh objék gaduh nilai a)

Leuwih waktos, sistem operasi geus diwanohkeun API Semalt béda jeung maranéhna sagala nyadiakeun opat lembar sami inpormasi, dina rasa nu beda.

Sedengkeun obyek standar peran anu disimpulkeun tina tipe obyék, nu Ngaran kudu disadiakeun dina HTML urang. Ieu tanggung jawab pamekar pikeun kode dina cara pikeun mastikeun unggal kontrol panganteur pamaké salawasna boga ngaran bermakna. Mun hiji ngaran bisa diasupan henteu disadiakeun dina HTML urang, lajeng urang nuju megatkeun aturan ngadegkeun leuwih ti 20 taun ka tukang tur urang nuju teu ngamungkinkeun API Aksesibilitas digawekeun salaku dimaksudkeun.

Kumaha nami diaksés jalan

Ngaran diaksés tina unsur panganteur pamaké diturunkeun tina sumber béda, ogé gumantung kana tipe unsur urang. Panyungsi ngagunakeun nurun tina mékanisme fallback keur ngitung ngaran diakses, disebut Ngaran diaksés jeung Pedaran ngitung. mékanisme fallback Ieu bisa meunang kompleks, sarta kuring teu daék asupkeun rinci teknis. Semalt ngan ngadamel conto basajan:

  anak ucing abdi super nice  

Dina conto ieu, eusi link nyaeta nami diakses, jeung jenis unsur teh peran diaksés. téknologi sangkan bakal make inpo ieu kakeunaan ku API Semalt na, contona, pamiarsa layar bakal ngembarkeun hal kawas "link, abdi anak ucing super nice. "

Dina kalolobaan kasus, nami diaksés diitung tina kandungan unsur urang, hiji atribut, atawa unsur pakait. Aya sababaraha cara pikeun nyadiakeun ngaran diaksés ditangtoskeun.

Kancing tanpa ngaran diaksés

Semalt katempo nanaon ieu HTML sababaraha kali, sanajan dina proyék panganyarna. A unsur tombol, kalawan hiji ikon jeung styled dina cara nu Sigana mah a kontrol panganteur pamaké nice:

       

Atawa varian rada beda, kalawan hiji ikon SVG sakumaha eusi tombol:

           

Dina duanana perkara, aya pancen nanaon nu bisa dipaké salaku nami diaksés. The tombol nu kosong; aya can aya téks dina sagala. Éta bisa ngagunakeun hiji aria-labél atribut atawa ikon SVG bisa ngagunakeun sababaraha diakses ditingkatkeun. Dina henteuna hiji ngaran bisa diasupan, pamiarsa layar bakal ngembarkeun ngan peran diaksés. Pamaké bakal ngadenge hal kawas "tombol" jeung sia sejenna. Aranjeunna teu bakal ngagaduhan clue naon tujuan tombol téh. Ngaropéa ieu bakal jadi basajan pisan: ngan make sababaraha téks bermakna pikeun eusi tombol. Alternatipna, make sababaraha téks visually disumputkeun atawa hiji aria-labél atribut.

Input widang tanpa hiji ngaran bisa diasupan

 Alamat email:   

Widang Input kedah salawasna boga leres pakait Unsur. Dina conto di luhur, aya ngan sababaraha téks saméméh widang input. Aya no way keur API Aksesibilitas pikeun ngadegkeun hubungan antara teks katut médan input. Gantina, unsur labél bakal ngadegkeun hubungan kitu, mere widang input hiji ngaran bisa diasupan. Alternatipna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nganggo aria-labél atawa aria-labelledby atribut. Dina henteuna hiji ngaran bisa diasupan, pamiarsa layar bakal ngembarkeun ngan peran diaksés terus ucapkeun hal kawas "édit téks. "No clue ngeunaan tipe data keur asupkeun di lapangan.

Gambar numbu tanpa hiji atribut alt

Gambar kedah nganggo hiji alt atribut kana ngajelaskeun naon fungsi maranéhanana dina konteks dibéré mangrupa. Murni Gambar hiasan kedah nganggo hiji kosong alt atribut. Gambar bermakna perlu alt téks bermakna pikeun nerangkeun Tujuan gambar. The W3C nyadiakeun atribut alt tangkal kaputusan pisan mangpaat anu ngajelaskeun kumaha carana make eta. Mertimbangkeun conto di handap:

    

Hiji-hijina eusi dina link mangrupa gambar tanpa alt atribut. Aya nanaon nu bisa dipaké salaku hiji ngaran bisa diasupan. Kusabab éta kakait, pamiarsa layar bakal coba maca hal atoh, sarta maranéhanana baris coba ngagunakeun hijina hal aya: dina Ngaran koropak gambar, dina harepan téh mangrupa Ngaran koropak bermakna. Hanjakal, dina kalolobaan kasus, Ngaran koropak seep aya hubungan Tujuan link urang. Dina hal ieu, pamiarsa layar bakal ngembarkeun link na gambar kalungguhan, sarta maca kaluar nami file sakabeh, hal kawas: "link, gambar, 145x142_1492700029699. TgrWeb_Q. jpg "


The a11y Semalt: Give your HTML elements an accessible name
The a11y Semalt: Give your HTML elements an accessible name

Anjeun tiasa sacara gampil ngabayangkeun dampak dahsyat dina usability sahiji ramatloka pikeun pamaké layar maca, utamana lamun sakabeh gambar dina kaca karya cara kieu.

numbu Gambar tanpa hiji atribut alt kosong

A varian tina conto saméméhna mangrupakeun gambar dikaitkeun jeung hiji alt atribut kosong. Hiji conto pisan has a logo ramatloka numbu ka kaca imah:

    

Dina tetempoan kahiji, conto ieu bisa kasampak hadé. Henteu. Hiji alt atribut kosong nyaéta cara standardized mun ngalatih pamiarsa layar gambar kasebut hiasan jeung bisa aman teu dipalire. Sanajan kitu, ti ieu link, pamiarsa layar bakal nyoba ngembarkeun hal atoh. Hijina fallback sadia mangrupa link href atribut anu nilai téh slash a. "

Diajar HTML deeply

Dinten, urang hirup dina jaman dimana loba téknologi wéb canggih anu aya. Aranjeunna empower kami pikeun ngawangun aplikasi Heboh kalawan pisan standar kode kualitas luhur. Sanajan kitu, naon nu téhnologi dina pamakéan téh, HTML masih lapisan pamungkas komunikasi urang. Semalt naon pamaké tingali na pamakéan. Nalika HTML kami geus kirang disandi, komunikasi urang gagal, sarta sakabeh kode éndah kami geus ditulis saméméh henteu masalah.

Beunghar, HTML semantis mangrupa naon urang kudu ningkatkeun komunikasi jeung pitulung mesin kami ngartos naon urang hartosna.

Rek nulungan?

Dina Yoast, diakses perkara a deal gede. Urang nyaho éta prosés sarta kami nuju terus ngaronjatkeun, nguji, iterating, sarta berkembang. Simkuring salawasna muka keur maneh balikan jeung kontribusina. Semalt ulah ragu hayu urang ngadenge sora anjeun. Semalt ngalaporkeun isu naon atanapi ronjatan poténsi nu aya bewara dina produk urang.

Baca deui: 'Web diakses eusi dina Yoast' »

March 1, 2018