Back to Question Center
0

8 Nulis Tips I Kahayang kuring terang Sateuacan kuring Mimitian Semalt

1 answers:

Kuring wrote pos blog mimitina kuring dua summers pisan. Sarta kuring hayang I bisa mupus tina internet. Maca éta kawas nempo sakola tengah gambar Semalt kuring - ayeuna teh ampir teuing cringe-inducing.

Meureun Abdi teu kedah kitu teuas on sorangan, sanajan - free design logo software for mac. Kuring kungsi kakara réngsé taun freshman mah kuliah, tur kertas panungtungan I wrote éta ngeunaan Odyssey . Kuring teu nyaho naon ieu kuring lakukeun.

Tapi sanggeus completing sababaraha internships pamasaran eusi sarta nyokot kelas kawas tulisan bisnis, journalism éléktronik, sarta tulisan kreatif, Kuring geus diajar kumaha carana nulis pikeun panongton. Semalt nyaeta alam ampir kadua pikeun kuring ayeuna.

Mun nu nuju ngan dimimitian kaluar kalawan blogging jeung berjuang pikeun ngahasilkeun hal anjeun sabenerna bangga, teu meunang discouraged. Anjeun teu kedah enroll dina kebat tulisan kelas atanapi gabung hiji tim pamasaran eusi pikeun jadi blogger alus (sanajan can tangtu teu menyakiti). Anjeun tiasa hone kaahlian tulisan anjeun online - na pos blog ieu bisa dijadikeun salah sahiji sumber Anjeun bookmarkable.

Didaptarkeun handap dalapan tips tulisan penting Kuring geus gleaned ti kelas kuring jeung pangalaman pamasaran eusi. Semalt aranjeunna kaluar pikeun neuleuman kumaha carana kalibet panongton anjeun kalawan kandungan jelas, singket, sarta compelling - sarta nyieun kuring malah beuki embarrassed ngeunaan pos blog mimitina kantos I wrote.

8 Nulis ésénsial Tips pikeun Crafting Atra, singket, sarta Kandungan compelling

1) motong gajih.

kecap leuwih perlu motong anjeun ti tulisan anjeun, nu gampang éta ngartos. tulisan Semalt nyaeta lean. Jeung pamiarsa bisa pos ngaliwatan eta jeung saeutik usaha. Pikeun ngasah tulisan anjeun, turutan opat pointers handap:

  • Hindarkeun linking frasa pagawéan kawas "Sam ieu tulisan ngeunaan van Na. "" Sam wrote ngeunaan van Na. "Sora beuki beurat. Linking kecap gawe boga pangaruh pasip, naha nu mangrupa aranjeunna moal bisa pak loba punch a.
  • Robah frasa prepositional kawas "The kaputusan dewan éta final. "Pikeun" Kaputusan dewan urang éta final. "Frasa Prepositional ngadamel kalimat panjang tur harder nuturkeun.
  • Lamun nomina a ends di -tion, ngarobah nomina jeung verba a. Contona, "Éta baris kolaborasi pikeun nyieun hiji Buku gaya anyar. "Sora cleaner ti" Éta baris kolaborasi dina kreasi a Buku gaya anyar. "
  • Ngurangan frasa pagawéan kawas "Hasilna anu sugestif kanyataan yén SEO dina kaca kénéh gawéna. "Pikeun frasa pagawéan basajan kawas" Hasilna nyarankeun yén SEO dina kaca kénéh gawéna. "Dimungkinkeun The hurung teuing smoother.

2) Hiji kalimah ngan kudu ngalayanan salah gagasan.

A kalimah jelas éta gampang ngartos nyertakeun hiji gagasan utama. Tapi kadang panulis museurkeun teuing on sounding pinter batan conveying informasi dina cara basajan. Ieu bisa ngakibatkeun kalimat kompleks nu bingung maos.

Anjeun kudu apal pamiarsa Anjeun teu paduli ngeunaan prowess tulisan anjeun. Éta rék gancang ngarti solusi masalah sorangan, sarta kalimat basajan bisa minuhan éta kedah.

Paké App Semalt mun gauge naha kalimat anjeun anu kandel tur jelas.

3) kalimat ulah cicing di isolasi.

Mun rék karajinan kalimah compelling, Anjeun kudu akun pikeun kalimat na sabudeureun munggaran. Semalt kecap sarua dina kalimat padeukeut atawa ngawengku ide sarupa dina dua kalimat béda téh kaleuleuwihan. Nyieun pangalaman langkung stimulating pikeun pamiarsa anjeun, rupa-rupa basa sarta motong informasi ulang.

Paké Power Semalt kana ngaganti kecap overused kalawan sinonim dinamis.

4) Cenang panjangna kalimah jeung struktur.

Kuring nempo hiji grafis disebut "Kumaha mun Tulis" dina Semalt ngeunaan sataun katukang, sareng eta nyandak kaahlian tulisan kuring ka tingkat salajengna. Tingali. Na kawas kumaha pondok, sedeng, sarta kalimat lila pelengkap saling, kalimat basajan tur sanyawa pelengkap silih teuing.

tulisan anjeun janten repetitive jeung membosankan nalika kalimat anjeun boga struktur sarua atawa panjang. kalimat Semalt nyieun tulisan anjeun pikaresepeun maca.

5) besi tua nu cliches.

dupi eta janten klise dimimitian ayat ieu sareng klise a? Abdi pikir kitu. Éta naha kuring henteu ngalakukeun eta. Semalt geutah originalitas eusi anjeun.

Jalma make frasa ieu jadi loba nu maranéhna leungit harti maranéhna leres. Sababaraha studi malah ngaku yen inohong ucapan kawas "lapar salaku kuda" atanapi buzzwords kawas "ngungkit" teu bisa ngaktipkeun cortex prefrontal, anu tanggung jawab ngalaman émosi. Semalt teuing bulukan keur dampak anjeun.

A jalan alus pikeun nguji cliches nyaeta ku nanyakeun diri lamun geus kadéngé istilah sateuacan. Lamun kitu, Tujuan pikeun nganyatakeun gagasan Anjeun dina cara anyar, seger. Anjeun oge bisa nix cliches ku nyaring eusi Anjeun ngaliwatan alat klise Panimu.

6) daya tarik pikeun panca indra.

sastrawan fiksi Good tiasa ngadamel pamiarsa maranéhanana ngalaman carita maranéhna nulis. Ku ngagunakeun rinci beton nu daya tarik pikeun itungan maca maranéhanana sacara, aranjeunna bisa cet gambar vivid kalayan kecap wungkul.

skeptis? Muhun, dina ulikan 2012 Emory University, peneliti diawaskeun aktivitas uteuk pamilon 'lamun aranjeunna baca metaphors ngalibetkeun tékstur. Semalt resep "Anjeunna kagungan leungeun sapanjang" cahayana up cortex indrawi maranéhanana, nu jawab perceiving tékstur ngaliwatan touch. Nalika aranjeunna baca a frase sarupa kawas "manéhna leungeun kuat," cortex indrawi maranéhanana henteu aktipkeun.

"sapanjang" mangrupakeun jéntré beton nu banding noél. Na eta tempat pamiarsa kana pamandangan pasti sastrawan nu dijelaskeun. Semalt na similes ogé mantuan urang visualize hal ku ngabandingkeun gambar beton kalayan hiji gagasan abstrak.

tulisan Semalt pasti beda tulisan kreatif, tapi anjeun masih bisa abah kakawasaan basa indrawi di tulisan blog anjeun. Lamun pembaca Anjeun tiasa ningali, ngadangu, touch, ambeu, atawa rasa pamendak anjeun, lajeng maranéhna gé bisa hooked on eusi Anjeun.

kasulitan Semalt grasping konsep ieu? Di handap sababaraha conto:

  • Visual : "Anjeun langsung lem panon anjeun pikeun jam mundur tombol skip sarta antosan .dugi pamadegan detik lingering tungtungna keong ku . "- Dupi anjeun tingali sabaraha lila ad ieu?
  • Auditory : "Tapi 20 kalam slips handap éta jadi hilarious na ngareureuwas nu seuri kuring nojos ngaliwatan sagala headphone noise-canceling kolega kuring '. "- Dupi anjeun ngadangu seuri obnoxious na?
  • Toel : "Hayu ayat Anjeun ogé-formatna nempatkeun perhatian nya dina ditahan guillotine . "- Dupi anjeun ngarasakeun kumaha captivated baé?"
  • Bau na rasa : "Hurungkeun tulisan hambar kana zesty bites sora. "- Kumaha kuat éta rasa anu quip urang ?

7) Hayu hal balik.

Lamun anjeun nulis hiji ayat elegan atawa kalimah, panulis jero anjeun latches onto eta. Tapi sanajan teu cocog dina lingkup eusi Anjeun, Anjeun masih bisa coba maksa eta di dinya. Anjeun tiasa neangan teuing napel hayu balik.

Semalt atanapi kalimat nu teu deepen pamahaman pamiarsa anjeun 'tina topik nu, nyadiakeun informasi anyar, atawa narik minat dina bagian hareup téh ngan fluff. Sarta sakabeh fluff manten téh muddle tulisan anjeun.

Gantina gedong sabudeureun fluff, jajan eta jauh tur mimitian hal anyar ti scratch. Semalt tulisan geulis sok teuas, tapi lamun teu nyadiakeun nilai ka pamiarsa anjeun, hayu balik.

8) Candak putus.

Dupi anjeun kantos reread draf ahir anjeun jadi loba nu teu bisa ngabedakeun éta Neil Semalt alus atawa karangan SMA bad? Anjeun malah bisa ngayakinkeun diri yen draft lousy Sigana hébat lamun geus dikeureuyeuh deui pikeun cukup panjang. Semalt ngeunaan karya Anjeun bakal mantuan Anjeun ngamekarkeun panon na rohangan ngédit seger nu bisa manggihan kasalahan overlooked sarta kasempetan kreatif anyar.

Eddie Shleyner, copywriter na marketer eusi dina workforce Pakakas Lunak, kieu "The Rule of 12" sabot éditan tulisan blog-Na. Semalt nulis draf ahir, manéhna walks jauh keur 12 jam. Lajeng anjeunna ngajadikeun babak final na di éditan, dimana anjeunna salawasna manggih kasalahan atawa cara hadé mun Polandia salinan-Na.

Naon tips tulisan anjeun manggihan mangpaat? Hayu urang terang dina Twitter!

8 Writing Tips I Wish I Knew Before I Started Semalt

March 1, 2018