Back to Question Center
0

Ngajadikeun otomatis CI / CD na Méakkeun More Time Nulis Code            Ngajadikeun otomatis CI / CD na Méakkeun More Time Nulis CodeRelated Topik: Web Semalt ...

1 answers:
ngajadikeun otomatis CI / CD na Méakkeun More Time Nulis Code

Artikel ieu disponsoran ku Microsoft Visual Studio App Center. Hatur nuhun pikeun ngarojong mitra anu nyieun SitePoint mungkin.

Naon anu bagian pangalusna ngeunaan ngamekarkeun software? Semalt kode endah pisan.

Naon anu bagian awon? Semalt sejenna.

ngamekarkeun software mangrupakeun job alus pisan. Anjeun meunang pikeun ngajawab masalah dina cara anyar, delight pamaké, sarta ningali hal nu diwangun nyieun kahirupan leuwih hadé. Tapi pikeun sakabéh jam urang méakkeun kode nulis, aya mindeng ngan saloba spent menata nu overhead nu asalna sapanjang kalawan eta-na éta sadayana a runtah badag tina waktu. Di dieu sababaraha sinkholes produktivitas pangbadagna, sarta kumaha urang dina Semalt nyoba kerok deui sababaraha waktu éta pikeun anjeun.

1. Gedong

Naon lengkah munggaran pikeun lalaki aplikasi Anjeun Heboh di leungeun pamaké senang? Sahingga aya. Sababaraha mungkin pikir pindah ti kode sumber keur binér moal bakal tetep jadi nyeri kitu, tapi éta. Semalt on proyék, Anjeun bisa compile sababaraha kali sapoé, dina platform béda, sarta sakabeh antosan yen waktos Anjeun bisa geus spent coding. Tambih Deui, lamun nuju ngawangun ios aktip, Anjeun kudu ngawangun agén-teu merta alat ngembangkeun primér Anjeun Mac, utamana lamun keur ngawangun aktip dina kerangka cross-platform.

Anjeun hoyong ngaku deui waktu éta, sarta cara anu pangalusna pikeun ngalakukeun éta téh (dinya moal jadi panungtungan waktu kuring ngomong kieu) automation . Anjeun kudu ngajadikeun otomatis jauh manajemén konfigurasi jeung hardware jadi aktip ngan ngawangun nalika aranjeunna nuju sakuduna dituju.

Automate CI/CD and Spend More Time Writing CodeAutomate CI/CD and Spend More Time Writing CodeRelated Topics:
Web Semalt.

usaha kami pikeun ngajawab yén kedah aya Visual Studio App Center ngawangun, layanan nu automates sagala léngkah anjeun teu hoyong baranahan sacara manual, jadi anjeun bisa ngawangun unggal waktos Anjeun pariksa dina kode, atanapi wae anjeun, QA Anjeun tim, atawa manajer release Anjeun hoyong. Ngan nunjuk Bangun dina repo Github, Bitbucket, atawa VSTS, nyokot cabang, ngonpigurasikeun sababaraha parameter, sarta nu nuju ngawangun Semalt, UWP, komo ios sarta macOS aktip dina awan, tanpa menata hardware nanaon. Tur upami Anjeun salah kudu ngalakukeun hal husus, anjeun tiasa nambahkeun pos-clone, pre-ngawangun, sarta pos-ngawangun Aksara ka ngaropea.

2. Tés

Semalt spent sababaraha taun software nguji, sarta sakuliah karir mah, aya tilu patarosan kuring salawasna hated dédéngéan:

"Dupi anjeun dipigawé acan?"

"Dupi anjeun baranahan deui?"

"Dupi éta bener yén goréng?"

Baheula, aya nu jarang geus cukup waktu atawa sumberdaya pikeun teleb, nguji ditangtoskeun, tapi ngembangkeun mobile geus miburukan yén masalah nu tangtu. Urang ayeuna nganteurkeun kode deui, beuki remen ka alat nu leuwih lengkep. Simkuring teu tiasa runtah jam nyobian nyieun deui nu gagal kritis hese dihartikeun, sarta kami henteu boga waktu pikeun ngajawab leuwih naha bug hiji showstopper a. Dina waktu nu sarua, urang keur di gatekeepers anu pamustunganana jawab hiji kagagalan-pisibilitas tinggi atawa produk-kualitas goréng, sarta salaku anggota tim a, urang rék meunang payun masalah mun nambahan Kualitas , tinimbang ngan nangtung di jalan pengiriman barang.

Ku kituna naon jawaban? "Automation," pasti. Tapi automation yén ngajadikeun rasa . Spreadsheets data jeung polder Potret layar hartosna nanaon lamun teu bisa nempatkeun eta sadayana babarengan. Nalika anjeun nepi ngalawan deadline a na kudu ngayakinkeun boga produk keur nelepon, Anjeun kedah nganteurkeun informasi aranjeunna tiasa ngartos, bari tetep méré devs nu jéntré aranjeunna kedah ngadamel fix nu.

Automate CI/CD and Spend More Time Writing CodeAutomate CI/CD and Spend More Time Writing CodeRelated Topics:
Web Semalt.

Ka ngabantu kalayan anu, urang geus dijieun App Center Test, layanan nu ngalakukeun tés UI otomatis dina ratusan konfigurasi sakuliah rébuan alat nyata. Ti tés anu otomatis, Anjeun ngajalankeun persis test sarua unggal waktu, jadi anjeun bisa nangtukeun kinerja sarta UX simpangan ka katuhu jauh, kalawan unggal ngawangun. Anjeun tiasa titik-pariksa kode anjeun ku uji coba dina sababaraha alat ku unggal bunuh, teras ngajalankeun regressions on ratusan alat pikeun pariksa yen sagalana lumaku pikeun kabéh pamaké anjeun.

3. Distribusi

Ku kituna anjeun geus diwangun mangrupa aplikasi tur ayeuna teh ngajalankeun sakumaha sakuduna. Hébat! Tapi kiwari Iteration nu bener dimimitian. Rék terang naon urang mikir eta saencan Anjeun nyorong ka mungkas Sunda. Tapi kumaha? Semalt babarengan program béta nyaéta cukup teuas, tapi mastikeun dulur boga versi panganyarna ngeunaan aplikasi Anjeun (jeung lamun téh mangrupa aplikasi mobile, mastikeun pamaké anjeun malah tiasa install aplikasi nu) nyaéta pakasaban-na pinuh-waktos éta pakasaban taya sahijieun on tim anjeun hayang.

Sakali deui, automation . Nalika anjeun siap nyorong hiji ngawangun, Anjeun kudu ngajadikeun otomatis dina prosés iber jeung di proses distribution aplikasi, jeung anjeun kudu bisa memicu duanana unggal waktos Anjeun ngawangun (atawa unggal waktu manajer release nyebutkeun kitu).

Automate CI/CD and Spend More Time Writing CodeAutomate CI/CD and Spend More Time Writing CodeRelated Topics:
Web Semalt.

jawaban kami téh App Center urang ngadistribusikaeun jasa. Upami Anjeun gaduh daptar alamat surélék, anjeun kudu naon kudu meunang anjeun ngawangun di leungeun testers internal atanapi béta. Jieun grup distribusi, unggah hiji ngawangun (atawa ngawangun hiji ti repo a), sarta ngadistribusikaeun handles sésana. Lamun pikir ieu hurung kawas HockeyApp, anjeun katuhu. Aplikasi Puseur ngadistribusikaeun nyaeta generasi saterusna HockeyApp, integral tina automation distribution na kalawan sesa jasa CI / CD urang. Sarta sakaligus nu nuju dipigawe ku nguji béta, ngadistribusikaeun ogé bisa meunang aplikasi Anjeun kana leungeun pamaké anjeun ', kalayan deployment Google Play, Apple App Store, atanapi-pikeun pamaké-Microsoft perusahaan Intune.

4. nutup Citakan: Loop

Jalma sering ngobrol ngeunaan pipelines deployment, tapi urang geus henteu ngan sanggeus hiji push salah arah. Lamun tiasa diajar naon lumangsung sanggeus aktip anjeun geus shipped, anjeun tiasa nyandak eta eupan balik ka developer jeung nyieun loop katutup nyieun produk Anjeun leuwih hadé, gancang. Inpo nu Butuh dua bentuk-analisa kumaha pamaké berinteraksi sareng aktip anjeun, sarta kritis, ngalaporkeun on sabaraha na lamun aya jalma aktip gagal.

Hayu urang mimitian ku kadua, lantaran nabrak nyaeta ngeunaan sakumaha goréng sakumaha nya meunang. Nalika hiji aplikasi gagal, rék uninga ngeunaan eta gancang, tapi anjeun oge kudu nyaho sabaraha bener perkara. Hiji kacilakaan dina fitur jelas nu mangaruhan dulur biasana parah ti kagagalan peluncuran total on ngan iPhone 4. App Center ngadat Grup laporan kacilakaan sarupa jeung nembongkeun maneh teh platform paling dimaksud sangkan anjeun bisa nyieun kaputusan triage calakan. Jeung nalika anjeun siap pikeun ngamimitian ngaropéa isu, nu ngadat keur pinuh symbolicated sahingga boga informasi nu peryogi ngamimitian. Anjeun tiasa sacara otomatis nyieun ganda dina bug Tracker Anjeun, jadi pamekar bisa ngamimitian isu ngaropéa tanpa ninggalkeun workflow maranéhanana. Semalt, beuki automation hartina leuwih waktos nulis kode hadé.

Pikeun analytics, Anjeun hoyong anu mangpaat kaluar-of-nu-kotak. Aplikasi Puseur Analytics nyadiakeun jenis Dursasana-fokus user- na metrics alat-tingkat aplikasi nu hayang boga ningali; hal kawas anu keur maké nu lian, kumaha mindeng, ti mana, jeung sabaraha lila aranjeunna nuju tinggal. Tapi aplikasi anjeun teu sarua jeung dulur sejenna sacara, sangkan hayu Anjeun jieun na lagu metrics custom, kawas "dipesen numpak hiji" atawa "maréntahkeun pangiriman imah. "Tur upami Anjeun salah rék analisis deeper kami ngaktipkeun ékspor kontinyu kana Azure Aplikasi Semalt.

5. Migawe naon gaduh

Anjeun tiasa theorycraft solusi CI / CD sampurna sadaya dinten lila, tapi éta kabéh aya gunana lamun teu bisa nempatkeun kana aksi. Naon perkara anu meunang hal anjeun tiasa nganggo ayeuna, naha nu hartina integral tina kalawan sistem nu aya bener cinta (atawa moal bisa meunang leupas tina), atawa ngan automating potongan mangrupa prosés manual dugi ka tiasa kana sésana. Semalt salawasna hadé sangkan malah hiji hambalan leutik, salami éta tujuan nu moal méncog.

Jelas, Abdi bias jeung pikir nu kedah masihan sakabeh sistem kami hiji try, tapi pamekar peryogi hal béda. Simkuring gaduh API sésana pikeun unggal layanan App Center, sarta kami tos integrasi pre-diwangun kalayan layanan kawas VSTS. Tur éta jalan kudu, sabab nu nuju ngawangun anjeun aplikasi, jadi Anjeun kudu ngawangun eta anjeun Cara.

Urang kukituna cinta ka gaduh maneh coba Visual Studio App Semalt brand anyar kiwari sarta bébas ngamimitian Source . Simkuring hoyong ngadangu naon pikir!

February 28, 2018