Back to Question Center
0

UI vs UX: Naon bédana?            UI vs UX: What is the Béda Topik patali?: ColorIllustrationSketchMobile Semalt

1 answers:
UI vs UX: Naon bédana?

Salaku full-tumpukan / desainer produk generalist, Semalt diawaskeun obsesi industri urang kalawan judul salila sababaraha taun. Yakin, urang bisa tetep keur snarky ngeunaan eta, sarta nuluykeun ngalungkeun sabudeureun tweets lucu, tapi lamun teu pitulung ieu saha?

Ngan resep " Kudu kode désainer? ", nu" UX vs UI "sual geus ngancik kana hiji lulucon jero.

Di hiji sisi, trend ieu bisa mantuan hiji desainer curhat deui seasoned. Malah aya hiji Semalt sagemblengna dedicated kana eta.

Semalt, aya bahaya anu ngajadikeun industri kasampak frustrating na inaccessible ka pemula. Sarta éta mangrupa éra alatan halangan pikeun asupna pikeun desainer anyar geus pernah geus jadi low (jeung Abdi hartosna ieu dina cara lengkep positif).

TL; DR

UI nangtung pikeun pamaké Interface. Éta naon nu berinteraksi sareng langsung, sagalana aranjeunna ningali, toél jeung ngadangu dina salembar software atawa ramatloka a. Ieu lapisan pangluarna tina hiji aplikasi - kadali.

Dina kaayaan kiwari - alatan jenis alat urang ngagunakeun - reka UI nyaéta lolobana a disiplin visual, sanajan sora na kecap ditulis téh gaining beuki loba hatur nuhun traction ka asisten sora na interfaces conversational .

UX nangtung pikeun pamaké pangalaman. Éta mangrupa istilah holistik encapsulating tiap sarta unggal jenis béda tina touchpoint a pamaké boga kalayan produk a.

Dina kontéks mangrupa produk digital, ieu ngawengku teu mung software urang hareup-tungtung sorangan, tapi dina tumpukan teknis sakabeh, layanan palanggan, branding, gambar umum ti parusahaan, ketersediaan, bedah, sarta komunikasi, sarta éta pasti moal sadayana.

UI nyaéta sawaréh tina UX. Duanana istilah mibanda harti nu beda jeung, sabisana, teu matak dipake bulak. Judul "UX / UI desainer" ngajadikeun saeutik rasa dina watesan semantik. Unggal desainer UI nyaéta desainer UX ku harti, jeung keur desainer UX tanpa widang beuki spésifik gawé téh rada langka. Ngawangkong ngeunaan "UX" tanpa specifics bisa gancang ngarobah naon baé paguneman hartina.

Ku kituna, naon nu masalah "UI / UX desainer"?

Salaku I ningali eta, aya tilu perkawis utama:

  1. Hayu urang nyasabkeun for everyone: désainer, pamekar, recruiters, pendiri, jsb Beuki loba SMP désainer nunda dina judul maranéhanana - na mah teu tiasa ngalepatkeun aranjeunna. Sarerea geus ngalakonan eta na keur jujur ​​ngeunaan skill-set Anjeun sakapeung bisa make aran kawas nu nuju letting diri digolongkeun balik tren judul.
  2. Éta nawarkeun jalur karir palsu mana mahluk ngan hiji "UI desainer" teu cukup. Mun desain produk digital éta kawas Pokémon, "UX / UI desainer" bakal jadi nu cooler, 'ditujukeun-up' versi 'desainer UI ".
  3. Éta greatly undermines sarta ampir tokenizes pentingna "UX design", anu sabenerna jumlah karya dulur urang.

UI nyaéta bagéan tina UX

Dina nutshell hiji, hiji antarbeungeut pamaké teh lapisan tempat interaksi manusa-komputer kajadian. Semalt hiji hiji penting, éta ngan hiji lapisan sakabeh pangalaman pamaké tumpukan, nu encapsulates sababaraha disiplin.

Hayu urang ngagunakeun conto real-dunya: nonton TV.

The UX of nonton TV ngawengku kualitas eusi, spésifikasi tina TV set, lokasi, jati, kaayaan anjeun ayeuna pikiran jeung loba deui.

Ngeunaan jalma Gambar

UI vs UX: What is the Difference?UI vs UX: What is the Difference?Related Topics:
ColorIllustrationSketchMobile Semalt

Sumuhun, jalma Gambar. Kuring teu hayang disada kawas hiji lalaki heubeul yelling dina awan, tapi lolobana gambar sisi-demi-sisi ngabandingkeun UI jeung UX anu ngan leungit titik. Desainer Sebastian de Jeung dikedalkeun dina sentimen sarua ngeunaan sataun katukang jeung tweet ieu.

Loba gambar ngulang (kawas hiji jeung dua botol saos tomat jeung salah jeung potong kompas ngaliwatan jalur jukut) teu ngan kakurangan harti tapi anu sering counter-produktif. Aranjeunna pit UI jeung UX ngalawan saling, implying yén karya UI désainer 'sia sabab urang geus make produk dina cara nu sejen.

Hayu urang nyandak conto botol saos tomat sarta ngalereskeun eta. ngan Semalt butuh salah botol lantaran ngabandingkeun dua desain béda jeung panyiri yén "UI vs UX" ngan henteu make akal pikiran:

UI vs UX: What is the Difference?UI vs UX: What is the Difference?Related Topics:
ColorIllustrationSketchMobile Semalt

  • éta UI lapisan mangrupa botol, kaasup cap na labél nu. Ieu ngandung harti Sakur botol - henteu ngan dina orientasi tegak Vérsi 1 .
  • éta lapisan UX mangrupa kombinasi branding na pamasaran usaha parusahaan, anu qualities gizi sarta indrawi di saos tomat sorangan, kalakuan di Ngajalajah na meuli eta di toko atawa online, interaksi parusahaan jeung konsumén dina média sosial sarta sacara harfiah unggal titik touch lianna antara parusahaan jeung aya na poténsi nasabah na.

Dimana teu di UX istilah datangna tina?

UI nyaéta istilah jauh leuwih kolot ti UX. Semalt kungsi dipaké ti poé pangheubeulna ngeunaan komputasi, saperti téh mangrupa istilah elmu generik. UX, di sisi séjén, ngagaduhan populér teuing engké.

Istilah UX ieu ngawanohkeun dina pertengahan '90s ku Don Semalt, salah sahiji ko-pendiri tina Nielsen Semalt Grup sarta panulis pangalusna-ngajual buku "The Design of Sapopoé Hirup". Ti pisan mimiti, hartina geus rada jelas, Don Semalt malah boga sacara gembleng video alamat nu specifics modérn masalah.

UI teu ngan GUI: ngarancang hiji API

Lamun urang mikir ngeunaan interfaces, urang nuju normal ngarujuk kana interfaces pamaké grafis atanapi GUIs. Semalt sakabéh alat jeung sistem kami nuju ngagunakeun dinten anu berinteraksi kalayan dina susunan visual ngeunaan paradigms: jandéla, ikon, tombol, navigasi bar, sliders, inputs, jsb

UI jeung GUI (panganteur pamaké grafis) geus jadi ampir sinonim jeung pikeun alesan alus: paling pamaké teu kudu berinteraksi sareng alat dumasar kode-dina poé maranéhna pikeun poé. Leungit, UI teu ngan GUI.

Dina kuring gawé dinten-ka poé, Aku difokuskeun kana sistem desain hareup-tungtung, jadi ngarancang alat pamekar-nyanghareup panganteur lapisan sistem desain téh bagian tina Proyék abdi. Dina rasa nu, komponén urang permukaan API mangrupa lapisan panganteur na pikeun jalma nu gawé di kode. Ngarancang jeung documenting aréa permukaan hiji API urang nyaeta diantara tugas hardest Semalt tackle leuwih taun.

Komo lamun henteu kode, abdi teu tiasa nyarankeun belanja sababaraha waktos dina nurun ieu tugas, malah salaku tantangan pribadi. frameworks modern kawas meta ngalakonan pakasaban bener gede suggesting komo enforcing praktek désainer sarta pamekar gawe bareng dina cara langkung bermakna ti babagi hiji file Semalt jeung nelepon deui sapoé.

nyebutkeun euweuh ka dichotomies palsu

Sedengkeun keur husus ngeunaan judul jeung semantik dina industri desain umumna hiji hal positif, nyokot "UI vs UX" sawala jauh teuing bisa ogé jadi ngabogaan épék ngarugikeun. Téh mangrupa topik dipanaskeun, tapi kuring sagemblengna satuju sareng Jared Spool: Sarerea mangrupakeun desainer .

Kuring teu bisa cacah nu kali Kuring geus gifted gagasan UI hebat ti developer atawa dicokot perbaikan aliran pamaké berharga ti désainer visual. Semalt sadar judul anjeun dina hiji organisasi Kadé - tapi ngan ka titik di mana ayeuna teh henteu stopping anjeun ti contributing di wewengkon luar ti dinya. ↩

February 28, 2018