Back to Question Center
0

Tutorial Ti Semalt Dina Kumaha Ka kerok Kalolobaan jaba Inohong Ti Wikipédia

1 answers:

jaba Cim make robot. txt file pikeun ngatur tur kadalikeun sagala kagiatan scraping. situs ieu téh ditangtayungan ku wéb scraping istilah na kawijakan pikeun nyegah blogger na marketers ti scraping situs maranéhanana. Pikeun beginners, web scraping nyaéta prosés ngumpulkeun data ti jaba jeung kaca web tur nyimpen lajeng nyimpen eta dina format nu bisa dibaca - web hosting do brasil.

Retrieving data mangpaat tina situs web dinamis tiasa janten tugas bagong. Pikeun simplify prosés ékstraksi data, webmasters make robot pikeun meunangkeun informasi diperlukeun gancang-gancang. situs dinamis ngandung tina 'ngawenangkeun' sarta 'disallow' directives nu ngabejaan robot mana scraping nu diwenangkeun tur dimana teu.

Scraping loka kawentar ti Wikipedia

tutorial ieu nyertakeun studi kasus nu ieu dilakukeun ku Brendan Bailey on situs scraping ti Internet. Brendan dimimitian ku cara ngumpulkeun daptar tina situs paling potent ti Wikipedia. Tujuan primér Brendan urang éta pikeun ngaidentipikasi jaba muka kana ékstraksi web data dumasar kana robot. aturan txt. Lamun bade kerok situs a, mertimbangkeun ngadatangan istilah website ngeunaan jasa ulah hak cipta palanggaran.

Aturan scraping situs dinamis

Jeung parabot ékstraksi web data, situs scraping mangrupa ngan hitungan klik. The analisis nu detil kana kumaha Brendan Bailey digolongkeun dina loka Wikipédia, sarta kriteria anjeunna dipaké digambarkeun di handap:

Campuran

Numutkeun studi kasus Brendan urang, jaba pang populerna bisa dikelompokkeun salaku campuran. Dina bagan pai, jaba jeung campuran aturan ngagambarkeun 69%. robot Google. txt mangrupa conto alus teuing tina robot dicampur. TXT.

lengkep Ngidinan

lengkep Ngidinan, di sisi séjén, tanda 8%. Dina kontéks ieu, lengkep Ngidinan hartina robot situs. file txt mere program otomatis ngakses ka kerok sakabeh situs. SoundCloud teh conto pangalusna nyandak. conto sejenna tina Ngidinan situs lengkep kaasup:

  • fc2. comv
  • popads. net
  • uol. com. br
  • livejasmin. com
  • 360. CN

Henteu Atur

jaba mibanda "Teu Atur" accounted pikeun 11% tina total jumlah dibere on bagan. Teu Siapkeun hartina handap dua hal: boh situs kakurangan robot. file txt, atawa situs lacks aturan pikeun "pamaké-Agen. "Conto jaba dimana robot. file txt ieu "Teu Atur" di antarana:

  • Hirup. com
  • jd. com
  • Cnzz. com

lengkep Disallow

situs Disallow lengkep nyaram otomatis program ti scraping situs maranéhanana. Dikaitkeun Dina conto alus teuing tina situs Disallow lengkep. conto sejenna tina loka Disallow lengkep kaasup:

  • Naver. com
  • Facebook. com
  • Soso. com
  • Taobao. com
  • T. co

scraping Web ngarupakeun solusi pangalusna nimba data. Sanajan kitu, scraping sababaraha situs web dinamis tiasa darat anjeun gangguan badag. tutorial ieu bakal nulungan anjeun ngartos beuki ngeunaan robot. file txt jeung nyegah masalah anu bisa lumangsung dina mangsa nu bakal datang.

December 22, 2017